KADA PIJETE JUTARNJU KAFU PRAVITE 1 VELIKU GREŠKU: Zbog OVOGA vam NAGLO SKAČE ŠEĆER U KRVI
Foto: Profimedia

oprezno s tim

KADA PIJETE JUTARNJU KAFU PRAVITE 1 VELIKU GREŠKU: Zbog OVOGA vam NAGLO SKAČE ŠEĆER U KRVI

Posle svakog naglog skoka, dolazi jednako nagli pad zbog kojeg osećamo simptome kao što su nervoza, umor, loša koncentracija i promene raspoloženja“, rekla je ona

Objavljeno:

Jutarnja kafa je veliko zadovoljstvo za skoro sve ljude, ali ako napravite grešku s njom, imaće suprotno dejstvo. Umesto da budete sveži, razbuđeni i puni energije, odjednom ćete biti umorni, razdražljivi i „mrzećete“ sve oko sebe.

1 / 6 Foto: Profimedia

Nutricionistkinja Sidni Grin objasnila je grešku s kafom i voćnim sokom zbog koje osećamo štetno dejstvo na organizam.

„Jutarnja kafa sa šećerom će imati ozbiljan efekat na ceo organizam. Kofein će nas ‘podići’, ali ako je zaslađena, imaćemo i nagli skok šećera u krvi. Posle svakog naglog skoka, dolazi jednako nagli pad zbog kojeg osećamo simptome kao što su nervoza, umor, loša koncentracija i promene raspoloženja“, rekla je ona.

Ako pijete i voćni sok, ili voćni smuti, i tu pravite grešku jer samo voće dovodi do istog efekta.

„Ako se u vašem smutiju nalazi samo voće, očekujte isti efekat. Šećer u krvi će skočiti, a zatim naglo opasti, i vi ćete biti umorni, nervozni i gladni“, rekla je Grinova.

Trik koji ovde pomaže je da u smuti dodate neku namirnicu koja sadrži protein, makar to bilo samo malo jogurta ili putera od kikirikija, napraviće veliku razliku.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.