ORALNO ZDRAVLJE, UVRNUTA TEHNIKA: Ako USNAMA uradite OVO, rezultat će biti BOMBASTIČAN!
Foto: Profimedia

NE BISTE NI NASLUTILI

ORALNO ZDRAVLJE, UVRNUTA TEHNIKA: Ako USNAMA uradite OVO, rezultat će biti BOMBASTIČAN!

Morate da radite određeno vreme.

Objavljeno:

Prema rečima ortodonta dr Kaleda Kasema, ljubljenje bi moglo da pomogne da vaši zubi budu zdravi, ali i da spreči loš zadah. Međutim, ne radi se o bilo kakvim poljupcima. On smatra da bi trebalo da se ljubite četiri minuta dnevno za najbolji učinak.

– Glavna prednost ljubljenja jeste da podstiče proizvodnju više pljuvačke u ustima – rekao je. - Pljuvačka je važna jer vam pomaže da žvaćete, gutate, bori se protiv bakterija u ustima i sprečava loš zadah, što je definitivno idealno kada se ljubite.

Osmeh, Zubi
foto: Profimedia

Pljuvačka takođe neutrališe kiseline koje se nalaze na vašim zubima, pomažući da se smanji rizik od karijesa. Za ljude koji nemaju sreće u ljubavi, žvakanje žvakaće gume bez šećera takođe može izazvati povećanu proizvodnju pljuvačke.

Međutim, dr Kasem kaže da je još jedna zdravstvena korist ljubljenja pomoć imunosistemu. – Izmena pljuvačke tokom poljupca podstiče imunološki sistem da stvori više antitela, što brani vaše telo od infekcije – rekao je. Dodao je da se od takvih aktivnosti treba da se suzdrže oni koji imaju herpes, druge zarazne bolesti i postojeću lošu oralnu higijenu.

Dr Kasem je takođe naglasio da ljubljenje nije zamena za redovno pranje zuba i čišćenje koncem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.