DA LI JOGURT MOŽE DA SE KONZUMIRA I KADA MU ISTEKNE ROK? Ove 4 stvari pokazuju DA LI JE POKVAREN!
Foto: Printcsreen

OBRATITE PAŽNJU

DA LI JOGURT MOŽE DA SE KONZUMIRA I KADA MU ISTEKNE ROK? Ove 4 stvari pokazuju DA LI JE POKVAREN!

Rok trajanja koji je istekao na jogurtu ne znači odmah da ga morate baciti u smeće, no ako uočite neke promjene u izgledu, mirisu i ukusu jogurta, možda biste ga ipak trebali baciti.

Objavljeno:

Zahvaljujući svojim živim bakterijskim kulturama, koje deluju kao konzervans, jogurt može trajati dugo kada je zatvoren, a sve dok ne pokazuje neki od znakova kvarenja, trebao bi biti siguran za jelo, čak i kada mu je istekao rok trajanja. Takođe, ako ga ispravno rashladite u vašem frižideru, jogurt možete jesti tri do pet dana nakon otvaranja.

Postoje četiri jednostavna testa koja će vam reći je li se jogurt pokvario, kako piše Metro.

Zvuči očito, ali buđ je siguran znak da se jogurt pokvario. Ako na jogurtu uočite bilo kakvu promenu izgleda, ili ako na površini ima zelenih ili crnih mrlja, vreme je da ga bacite u smeće.

Jogurt
foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

Višak tečnosti

Jogurti i drugi mlečni proizvodi obično imaju tečnost na vrhu koja je zapravo surutka, odnosno ono što ostaje nakon što se mleko procedi, no previše tečnosti može biti znak kvarenja.

"Kiseli miris"

Jogurt bi trebao mirisati sveže pa čim počnete osećati 'kiseli miris' koji podseća na miris kiselog kupusa, vreme je da ide u kantu za smeće.

Bez ukusa

Probajte skroz malo jogurta, a ako nema dobar ukus ili ga je izgubio, bacite ga.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.