JEDNA NAMIRNICA POMAŽE KOD IZBACIVANJA VODE IZ ORGANIZMA: Telo će vam biti zahvalno
Foto: Profimedia

pomaže baš

JEDNA NAMIRNICA POMAŽE KOD IZBACIVANJA VODE IZ ORGANIZMA: Telo će vam biti zahvalno

Tome doprinosi činjenica da ima izraženo diuretičko dejstvo i da doprinosi izbacivanju tečnosti kod osoba koje pate od zadržavanje vode u organizmu

Objavljeno: 22:42h

Za razliku od ostalih orašastih plodova, kesten sadrži vrlo male količine masti i ulja i ima visoku količinu složenih ugljenih hidrata što mu daje nizak glikemijski indeks.

1 / 4 Foto: Profimedia

Miris pečenog kestena koji se širi ulicom svima nam je dobro poznat, ali možda ne znate sve prednosti koje ima po zdravlje:

1 / 2 Foto: Profimedia

1. Poboljšava pamćenje

Vitamini B iz kestena pomažu rast crvenih krvnih zrnaca, razlažu ugljene hidrate, proteine i masti, i daju energiju i snagu. Bogati kompleks B vitamina koji se nalazi u kestenu, jača funkcije mozga i pamćenje, i sveukupno poboljšava moždane aktivnosti.

Očuvanju zdravog nervnog sistema doprinosi i kalijum, kojim kesten takođe obiluje.

2. Smanjuje rizik od bolesti

Igra ključnu ulogu u procesu starenja i pomaže u sprečavanju zgrušavanja krvi.

3. Čuva crevni sistem i imunitet

Bogat biljnim vlaknima, omogućava dobar rad crevnog sistema, dobro stanje bakterijske flore, sprečava konstipaciju i poremećaje creva što sve zajedno blagotvorno deluje i na imunitet.

4. Reguliše krvni pritisak

Pečeni kesten sadži veoma malo natrijuma, ali zato obiluje kalijumom, pa se smatra korisnim za osobe za hipertenzijom. Tome doprinosi činjenica da ima izraženo diuretičko dejstvo i da doprinosi izbacivanju tečnosti kod osoba koje pate od zadržavanje vode u organizmu.

5. Izbacuje višak vode

Kesten ima svojstvo da izbacuje vodu iz organizma, pa time pomaže kod bubrežnih i želudačnih tegoba. Pomoći će pri cirkulaciji i protoku hrane kroz creva, kao i vode.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.