LEKAR UPOZOROVA: Ovu naviku u toaletu imaju mnogi, a NIKO NE ZNA da može da UNIŠTI BEŠIKU
Toalet, Foto: Profimedia

oprezno s tim

LEKAR UPOZOROVA: Ovu naviku u toaletu imaju mnogi, a NIKO NE ZNA da može da UNIŠTI BEŠIKU

Pokušajte da izbegnete „stvaranje anksioznosti“ zbog stalnog pražnjenja bešike

Objavljeno: 18:03h

Da li ste ikada otišli ​​u toalet „za svaki slučaj“, recimo pre sastanka, puta ili spavanja?

1 / 4 Foto: Profimedia

Lekar upozorava da ne pređete na lošu naviku takozvanog „preventivnog pražnjenja“ koje završava u začaranom krugu stalne potrebe za toaletom. Profesor Sterdžios Doumoučis, vodeći stručnjak za uroginekologiju sa sedištem u Univerzitetskim bolnicama Epsom i St Helier, NHS Trust tvrdi: „To je široko urađeno i neće vam nužno naškoditi.

Bešika
foto: Profimedia

„Ali to počinje da utiče na bešiku kada to radite uvek - na primer, ako ste učitelj u školi i idete po navici svakih sat vremena između časova. Ovo može dovesti do promene funkcije bešike. „U suštini vi činite bešiku osetljivijom. Bešika uči da vam daje signale pune pri manjim zapreminama. „Svrha mokraćne bešike kao rezervoara za urin može da bude ugrožena, pa ćete signale dobijati prerano, kada je zapremina bešike manja ili češće. „Bešika neće nužno postati anatomski manja, ali hoće funkcionalno.

Problem je češći kod žena nego muškaraca, a žene koje imaju problema sa inkontinencijom sklonije su preuzimanju te navike.Ako unosite premalo tečnosti, to će takođe pogoršati situaciju. Pokušajte da izbegnete „stvaranje anksioznosti“ zbog stalnog pražnjenja bešike.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.