NUTICIONISTKINJA UPOZORAVA NA OZBILJNE SIMPTOME: Ako vam je VISOK KRVNI PRITISAK, UMORNI STE, fali VAM 1 MINERAL
Umor, Foto: Profimedia

NE IGNORIŠITE

NUTICIONISTKINJA UPOZORAVA NA OZBILJNE SIMPTOME: Ako vam je VISOK KRVNI PRITISAK, UMORNI STE, fali VAM 1 MINERAL

Ako imate blagi nedostatak kalijuma, moguće je da ćete osetiti simptome kao što su trnci u šakama i stopalima, kao i grčenje u određenim mišićima

Objavljeno:

Iako simptome kao što su umor i posle prospavane noći, osećaj slabosti, vrtoglavicu i visok krvni pritisak ovih dana najčešće priprisujemo prolećnom umoru, uzrok bi mogao da bude nedostatak jednog važnog nutrijenta.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/alex & ninja cooking

Ako se već duže vreme vaša ishrana zasniva na brzoj hrani, organizam će uključiti neki alarm. Višak kilograma, visok pritisak, samo su neke od posledica loše ishrane, a može se dogoditi i da vam je kalijum u deficitu.

On je vrlo važan nutrijent i održavanje njegovog nivoa u granicama poželjnog je od presudnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma. Smanjenje nivoa kalijuma uticaće na mnoge procese, a nutrcionistkinja Lauren Beljk iz Veksner Medikal Centra upozorava na znakove kojim organizam šalje signal da kalijum nedostaje.

1 / 6 Foto: Profimedia

Hroničan umor

Budite se umorni, i ne osećate se dobro i poletno ni posle "propisanih" osam sati sna. Uzrok toga može biti upravo nedostatak kalijuma.

1 / 4 Foto: Profimedia

Grčevi u mušićima

Ako imate blagi nedostatak kalijuma, moguće je da ćete osetiti simptome kao što su trnci u šakama i stopalima, kao i grčenje u određenim mišićima.

Osećaj slabosti i vrtoglavica

Količine kalijijuma u krvi varijuju tokom dana, a ako dođe do veće pada može se usporiti rad srca, pa će vam se učiniti kao da ćete se onesvestiti.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.