RUSKINJA OBJASNILA KAKAV UŽAS SE DEŠAVA U TELU AKO VAM FALI VITAMIN D: Ne prekoračujte OVU GRANICU!
Elena Voskresenskaja, Foto: Printscreen/Youtube/UNAIDSua

paŽnja

RUSKINJA OBJASNILA KAKAV UŽAS SE DEŠAVA U TELU AKO VAM FALI VITAMIN D: Ne prekoračujte OVU GRANICU!

Ako prekoračite gornju granicu možete imati osećaj mučnine, povraćanje, slabost mišića i gubitak apetita

Objavljeno:

Vitamin D izuzetno je važan za organizam. Neophodan je za rast kostiju i zdrav imunološki sastav, a najpotrebniji je deci i starijim osobama. Diretkno utiče nazdravlje kostiju i zuba, pluća, kardiovaskularnog sistema, odnosno, vitamin D čuva imunitet čitavog organizma.

Utiče na regulisanje insulina i serotinina. Najpovoljniji izvor vitamina D je sunčeva svetlost, a ruska nutricionistkinja Elena Voskresenskaja tvrdi da ga je moguće nadoknaditi i ishranom.

"Unos masne ribe pomoćiće da se nadoknadi nedostatak vitamina D u telu. Ishrana može uključivati skušu, jetru bakalara, haringe i lososa. Ovaj vitamin se može naći i u drugim namirnicama: jajima, puteru, goveđoj i svinjskoj džigerici, siru, mladom siru i kozjem mleku. Takođe se nalazi u divljim pečurkama.

1 / 11 Foto: Profimedia

Ako uzimamo suplemente vitamina D važno je da ne zanemarimo preporučenu dozu. Lekari tvrde da uzimanje previše vitamina D tokom dužeg vremenskog perioda može prouzrokovati nakupljanje previše kalcijuma u ​​telu što može oslabiti kosti i oštetiti bubrege i srce.

Organizam uvek signalizira kada mu nešto nedostaje, a ukoliko osećete simptome kao što su malaksalost, bol u nogama i kukovima, pojačano znojenje, vreme je da izvadite krv.

Ako prekoračite gornju granicu možete imati osećaj mučnine, povraćanje, slabost mišića i gubitak apetita.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.