BLISTAVI FRIZ ZA SVAKI DAN: Sve što vam treba su čarape! (VIDEO)
Foto: Profimedia

TRIK FRIZ

BLISTAVI FRIZ ZA SVAKI DAN: Sve što vam treba su čarape! (VIDEO)

Stilista za kosu Met Njuman kaže kako je reč o svestranom triku s kojim možete popraviti kratku i blago valovitu frizuru, ali i definisati jako kovrdžave uvojke

Objavljeno:

Uvojci bez toplote nisu sami po sebi novost, no kovrdžanje kose čarapama je ideja rođena za vreme karantina, kao zdrava alternativa raznim uređajima za uvijanje ili kovrdžanje kose.

Stilista za kosu Met Njuman kaže kako je reč o svestranom triku s kojim možete "popraviti" kratku i blago valovitu frizuru, ali i definisati jako kovrdžave uvojke, ne koristeći pritom vruća pomagala koja kosi štete.

Njuman kaže da je frizuru najbolje raditi dok vam je kosa još vlažna od pranja, a u svom je videu prvo običnim ukosnicama čarape pričvrstio za kosu pri temenu, po jednu sa svake strane glave i to tako da im otvor bude okrenut prema dole, odnosno da visi sa glave. Kosu je prvo podelio na dva dela, a onda oba poput pletenica "ispleo" oko čarapa, sve do vrhova.

@mattloveshair

Reply to @leanndraserrano I followed @mel_dancer_ #sockcurls technique?? but on dry not damp hair #curlinghair #bouncyhair

♬ SexyBack - Justin Timberlake

- Nakon toga svaku čarapu "preokrenete" kao da spajate par, tako da kosa ostane unutra, pa zatvorite elastičnom gumicom - objasnio je.

Tako ih se, kaže, ostavi osam do deset sati (najbolje preko noći), a kad ih ujutro skinete, prstima počešljajte pramenove kako biste razdvojili uvojke. Njuman kaže da je tad dobro koristiti ulje ili serum za kosu kako bi ona bila sjajnija, a posebno pažnju treba obratiti na vrhove.

Za "opuštenije", labavije kovrdže savetuje da odaberete deblji par čarapa i labavo obmotate kosu oko njih, a za guste definisane kovrdže savetuje skroz tanke čarape (može i najlonke), koje čvrsto isprepletete kosom. Frizer je za Mind Body Green objasnio da se ovom frizurom možete i poigrati tako da umesto na dva, kosu podelite na četiri jednaka dela.

- Možda će vam trebati malo vremena i prakse da u ovome postanete brzi, ali isplati se jer čarapa neće oslabiti strukturu dlake, koliko god puta radili ovu frizuru - zaključio je.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.