ODRAZ U OGLEDALU: Gde su nestali pravi muškarci?
Foto: Ilustracija: Aleksandra Čolić

ODRAZ U OGLEDALU

ODRAZ U OGLEDALU: Gde su nestali pravi muškarci?

Muškarci nose uske pantalonice, majčice, nabildovani, da sve puca, a u glavi promaja, samo razmišlja koju će da pozove večeras na se*s i da se ne vidi sutra sa njom, jer Bože moj on je zauzet i ne trebaju mu obaveze tog tipa zvanog ljubav

Objavljeno:

Još kao mala sam imala predstavu da je taj neki momak koji će osvojiti moje srce neko ko je hrabar, ko preuzima inicijativu, ko je moj pravi zaštitnik i vitez.

Muškarce koje sam zamišljala u mojoj glavi su bili džentlmeni, koji su se borili za moju pažnju, naklonost i ljubav.

Kao tinejdžerka sam bila jako voljena od strane dečaka, mnogi bi rekli popularna devojčica u školi. Često su mi se udvarali dolazeći mi ispred kuće, neki su čak i imali potrebu da donose cveće i kupuju poklone koji su me osvajali. Sve to pamtim kao neku lepršavu, srećnu priču koju čuvam u svom srcu, jer sam se tada osećala posebno.

Kako sam odrastala nailazila sam na različite muškarce, koji su se tako osećali, a zapravo to nikada nisu ni bili.

Mnoge moje drugarice su dočekale da uđu u trideset i neku da bi upoznale onog pravog, koji će im možda i biti tu za ceo život.

Mogu da kažem da sam dva puta jako volela da je bolelo. To su ljubavi koje su mogle da se sanjaju samo iz ove perspektive znam, koliko sam bila srećna tada i koliko su ti muškarci bili posebni. Ne samo što su bili sa mnom, već što su umeli da cene moje prisustvo i vreme koje provedu sa mnom.

Danas toga nema, mnoge devojke pate jer su muškarci danas postali sve samo ne pravi džentlemeni koji osvajaju svoje dame, već su oni postali dame koji čekaju da budu osvojeni. A žene postale divljakuše koje se utrkuju koja će biti veća prostakuša, osvajačica tog "muškarca", da bih povratila kada vidim u šta se pretvara ovaj svet.

Izgubili su se maniri, pristojnost, poštovanje žene kao predivnog bića koje je željno ljubavi, pažnje i nežnosti. Sve je postalo materijalno, ja tebi kupim kola, skupe silikone, ti si moja, meni pripadaš. Kao u kamenom dobu. On je pećinski čovek koji je ulovio svoj plen. Gde smo se zagubili i kako pitam se svakaoga dana?

Muškarci nose uske pantalonice, majčice, nabildovani, da sve puca, a u glavi promaja, samo razmišlja koju će da pozove večeras na se*s i da se ne vidi sutra sa njom, jer Bože moj on je zauzet i ne trebaju mu obaveze tog tipa zvanog ljubav.

Dok žene se pretvorile u jeftine iz izloga lutke koja je za pokazivanje, doterana bez trunke morala, jer šta će joj kada ima pećinskog čoveka, za kojim traga, za njega mu ne treba moral, za njega mu treba samo da je on pripitomi i da je čuva kod kuće, dok on juriša na drugi plen.

Ne znam šta je gore, što sam kao mlađa zaista volela da uživam u udvaranju ili sada kada dolazim u situaciju da bih radije ostala kod kuće i ceo život sama nego da preuzmem inicijativu, kako bih osvojila muškarca. Tužno je što sada se sve od žene očekuje, a kao oni kukaju da su žene te koje su postale agresivne i da one zovu, dolaze ispred kuće i prave scene.

Zapitajte se moji dragi muškarci zašto je tako postalo sve obesmišljeno, zašto je žena predmet zabave ili domaćica za kuću a vi frajeri, večite neženje?

Možda kada biste zaista čuli odgovor ne bi vam se svideo, ali je istina bolna, da niste više džentlemeni i zaboravili ste kako je to osvajati ženu, njeno srce i biti vredan njene pažnje, njenog minuta.

Nije sramota biti osvajač, kupovati cveće, prošetati sa devojkom koja vam se dopada držeći je za ruke, sedeti sa njom do kasnih sati i provesti vreme pričajući o tome kako vam je prošao dan, smejući se do iznemoglosti sa njom.

E, to se sve može sa jednom devojkom, koja vas željno iščekuje i misli na vas, a ne trudi se da vas na instagramu zaprati i skida se ne bi li je primetili, to dama ne radi.

Zapamtite da postoji mnogo dama koje vam nikada neće prve prići, koje neće omalovažavati vaše postojanje, koja je željna vas takvog kakvi jeste, a ne vaših kola, skupih restorana, vina i tompusa. To pravoj dami nije važno.

Dozovite se pameti, jer mnogo je devojaka koje ne mogu ovo da napišu i koje nemaju tu slobodu da napišu svoje misli kako se zaista osećaju, da su umorne jer nisu primećene, voljene i poštovane. U ime svih tih dama pišem da se vratite muškarci sebi, da budete osvajači, budite nežni i strpljivi prema svojoj dami, a ona će samo vas gledati i za vas živeti.

I prestanite da krijete iza profila na instagramu i facebook, tinderu ili slično, već pozovite telefonom, da čujete živi glas, da saznate kako se ona zaista oseća kada vam čuje glas, koji očekuje sa nestrpljenjem, a ne porukanje jer to mrtvo slovo u poruci joj ne može ništa reći kako i šta dok ne stavite stiker.

Zato muškarci imate priliku da opravdate svoje zvanje da preuzmete inicijativu, pozovete i nastavite u realnosti da živite sa svojom divnom polovinom, vašom damom.

(Espreso/Aleksandra Anđelković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.