NAJBOLJE FRIZURE KOJE ĆE SE NOSITI U 2024. GODINI: Frizeri OTKRILI da već postaju VRHUNSKI HIT - žene ih obožavaju
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/matildadjerf, Printscreen/Instagram/alyssainthecity, Printscreen/Instagram/stephsa

bićete prelepe i atkraktivne

NAJBOLJE FRIZURE KOJE ĆE SE NOSITI U 2024. GODINI: Frizeri OTKRILI da već postaju VRHUNSKI HIT - žene ih obožavaju

Frizeri slavnih dama tvrde da će kraća kosa nastaviti da bude imperativ i u 2024, sa akcentom na neprevaziđeni bob

Objavljeno:

Stručnjaci ističu da u godini pred nama neće biti pravila: u stvari jedino pravilo jeste da ne treba imati bojazan od eksperimentisanja i koketiranja sa različitim smerovima. Frizeri su složni u proceni da nas čeka vreme kada će kosa na sve kreativnije načine da se uklapa u naš ukupan imidž, a kažu i da je čuvenim holivudskim talasima "odzvonilo", te da će zanimljive, hrabre frizura postati sve zastupljenije.

Pored bob frizure, na koju malo, malo pa neka od holivudskih lepotica pređe, koji su to glavni momenti u stilizovanju kose koji će obeležeti naredne mesece?

Ovo su četiri frizure koje će biti u centru pažnje u 2024. godini!

1. Mašne za kosu

Pre nego što se bacimo na trendi frizure i boje kose, moramo da skrenemo pažnju na najmoderniji aksesoar ove sezone - mašne za kosu! Ovo je trend koji je zaživeo još prošle godine, ali će ove "eksplodirati".

Mašna za kosu
foto: Printscreen/youtube/ Skillful hands Spretne ruke

Ovo je veoma lep dodatak koji lako može da da sasvim drugačiji pečat čak i najobičnijoj odevnoj kombinaciji, piše "Glamour". U zavisnosti od materijala, boje i veličine može da izgleda romantično i slatko, ali i veoma elegantno. Volimo ih oko punđa, repova, polurepa, na početku pletenice... Sa klasičnom crnom mašnicom od pliša nikada nećete pogrešiti, ali za koju god tkaninu da se odlučite - organzu, svilu, metalik materijale - biće dobar izbor.

2. Moderna midi dužina

Midi, odnosno srednja dužina kose nudi najbolje iz oba sveta: dovoljno je kratka da se osećate stilizovano i sveže, i dovoljno dugačka da bude svestrana. Ona je, takođe, veoma elegantna. Srednja dužina kose vratila se na scenu u poslednjih nekoliko godina jer je odlična za različite popularne frizure - šeg, wolf cut, pa čak i "Rejčel" frizuru iz 90-ih.

Kosa
foto: Printscreen/youtube/The Small Things Blog

"U 2024. ova dužina postaće prefinjenija i sofisticiranija, i dalje se savetuje da srednja dužina bude ošišana slojevito, ali sada je potrebno da ima malo slojeva. Moderna midi dužina treba da odaje kul, ležeran utisak i treba da ima mekane prelaze između slojeva. Redovno skraćivanje krajeva i s vremena na vreme dodavanje dužih slojeva da bi se frizura održavala svežom najbolje je za midu dužinu, kako bi delovala jednostavno, uredno i zdravo", kaže Dom Sili, frizer slavnih.

3. Kratka kosa za hrabre, šik dame

Kratke frizure prišunjale su se krajem 2023. godine, ali će nastaviti da budu veliki hit i u aktuelnoj godini. Dolaze u brojnim varijnatama, a frizeri ističu da će najpopularnija biti piksi frizura nalik na onu koju trenutno ima manekenka Tejlor Hil.

Kosa
foto: Profimedia

Ovo je moderan, nešto ženstveniji i mekaniji piksi, sa teksturom, kovrdžama i talasima, a ne oštar i androgin, kakvim ga do sada poznajemo. Da, moderan piksi je i dalje kratak, ali ima težinu, dužinu i mekoću koja vam dozvoljava da se poigrate sa nekoliko stilova ove frizure.

4. Stepenovi koji uokviruju lice

Jedan od trendova koji će i u 2024. postati još popularniji jesu slojevi u kosi, ali sa naglaskom na uokviravanje lica.

"Slojevi mogu da funkcionišu na različitim dužinama ili siluetajma kose, a ako se odlučite da nabacite fine, delikatne slojeve oko lica, to će učiniti da vaša kosa izgleda punije i zdravije", kaže poznati britanski frizer Tom Smit.

Ova frizura je posebno dobar izbor za žene koje vole dugu kosu, ali opet žele da joj dodaju malo "života" i da ih ista ne "pojede". Diskretni slojevi u kosi utapaju se u dužinu iste, ali ipak joj daju formu i teksturu. Pramenovi oko lica imaju moć da ga otvore, ali dodaju i volumen i olakšavaju stilizovanje.

BONUS VIDEO

02:53

TOP 10 frizura Jelene Karleuše

(Espreso/zenablic/Stefana Pavlović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.