OVO NI KARLEUŠA NE BI STAVILA NA SEBE: Iscepana i puna RUPA, pokazala PRED SVIMA (FOTO)
Kim Kardašijan, Foto: instagram / makeupbymario

skrnavila je merilinku!

OVO NI KARLEUŠA NE BI STAVILA NA SEBE: Iscepana i puna RUPA, pokazala PRED SVIMA (FOTO)

Čini se da je kultna haljina Merilin Monro u kojoj je Džonu F. Kenediju pevala "Srećan rođendan, gospodine predsedniče", koja je i napravljena po meri za glumicu 1962. godine, oštećena nakon što ju je Kim Kardašijan nosila na ceremoniji Met Gala.

Objavljeno:

Kim je za potrebe haljine drastično izgubila na kilaži. Čak je i Muzej "Ripley's Believe It Or Not", koji je otkupio modni unikat 2016. za 4.8 miliona dolara, čuvao pod posebnim uslovima, na temperaturi od 68 stepeni i vlažnosti vazduha od 40 do 50 procenata.

U međuvremenu se saznalo da je Kardašijan jedva obukla haljinu, da nije mogla da je zakopča na leđima. I pored toga, haljina je uništena. Može se videti da duž kopčanja ima rupe, da je pocepana, ali i nedostaju kristali i šljokice.

U poređenju sa slikama haljine prikazane 2016. godine, razlike su više nego očigledne. Muzej Ripli tvrdi da je "velika pažnja posvećena očuvanju ovog dela istorije pop kulture", ali izgleda da nove fotografije sugerišu drugačije. "Da li je vredelo?", upitao je Fortner muzej u objavi na Instagramu. "Ovo je tako tužno", piše u jednom komentaru ispod objave. "To je kao da je Pikaso uništen."

1 / 6 Foto: Printscreen/Instagram/kimkardashian

Dizajner koji je napravio originalne skice za haljinu, Bob Meki, verovao je da Kim nikada nije trebalo da nosi haljinu. "​Dizajnirano je za Merilin Monro. Niko drugi ne bi trebalo da bude u toj haljini", rekao je on za Entertainment Vikli još u maju.

Mnogi modni konzervatori veruju u isto, rekavši da je tkanina haljine, koja je stara preko 60 godina, bila previše krhka da bi Kim mogla da je nosi.

Frustrirana sam jer to unazadilo ono što se smatra profesionalnim tretmanom istorijskog kostima“

- Rekla je bivša šefica konzervacije Instituta za kostime "Met", Sara Skaturo za LA Times.

"Osamdesetih godina, gomila profesionalaca u kostimima se okupila da iznese rezoluciju da se istorijski kostim ne sme nositi. Tako da brinem da će kolege u istorijskim kolekcijama kostima sada biti pod pritiskom važnih ljudi da im dozvole da nose tu odeću."

Skot Fortner, istoričar i kolekcionar, rekao je da je Kim u haljini filmske dive razbesnelo ljude jer je to "svetinja" koju je nosila samo Merilin.

"To je nacionalno blago koje nije trebalo da se ponovo nosi. Da je bilo do mene, ne bih dozvolio da se komad američke kulturne istorije tako zloupotrebi. Samo da se razumemo, ovo nema nikakve veze sa Kim Kardašijan", zaključio je Fortner.

Muzej "Ripley's Believe It Or Not" u saopštenju je naveo da je sve izvedeno po protokolu kada je u pitanju haljina Merilin Monro i da nema oštećenja, ali ni potrebe za brigom.

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.