SE*SAO SE SA LJUBAVNICOM I TROŠIO ŽENIN NOVAC: Zbog onog što joj je rekao, PONIZIO JE ZA ŽIVOTA
Džuli Gaeta, Foto: Printscreen/Facebook

DOŽIVELA ŠOK

SE*SAO SE SA LJUBAVNICOM I TROŠIO ŽENIN NOVAC: Zbog onog što joj je rekao, PONIZIO JE ZA ŽIVOTA

Ova ostavljena žena i njen, sada već bivši muž, imaju devetoro dece

Objavljeno: 14:57h

Amerikanka Džuli Gaeta je veliki deo života provela kao domaćica, rodila je devetoro dece, vodila je računa o domaćinstvu i suprugu, a sve to u ime srećne i zdrave porodice.Međutim, idiličan život poremetilo je saznanje da je njen suprug pronašao ljubavnicu i zbog iste zatražio razvod.

Njegov postupak "slomio" je Džuli u "milion delova", jer, kako kaže, trebalo je stati na noge i doći sebi posle 22 godine zajedničkog života.

Srećom, danas je za Džuli to samo jedno od iskustava koje ju je ojačalo i učvrstilo želju da ceo svet čuje njenu priču.

- Kada mi je suprug prvi put rekao da želi razvod, nisam mogla da verujem - započela je Džuli svoju ispovest.

- Bila sam uverena da je naš brak siguran. Zapitala sam se: "Kako sam mogla da dopustim da se to dogodi?". "Umotana" u sramotu, borila sam se u tišini protiv poniženja. Krila sam to i pravila se da je sve u redu. Nikad ne bih pomislila da će otići. Uostalom, 22 godine i devetoro dece sigurno su nešto značile. Ko odustaje od svega s takvom pozadinom?

Džuli se prisetila i dana kada ju je suprug, posle 22 godine braka, ostavio tako što joj je to saopštio u razgovoru telefonom.

tuga, žena, tužna žena
foto: Profimedia

- Bila sam u šetnji sa našim psom, a on se satima nije javljao, pa sam odlučila da ga pozovem. Rekla sam mu: "Gde si? Zašto toliko kasniš?, a on mi je odgovorio: "Čak mi ni moja rođena majka ne postavlja toliko pitanja. Znaš šta? Odlučio sam da više nećemo biti zajedno. Želim razvod!". Stala sam. Oči su mi bile širom otvorene kao i usta. Nikad ranije mi nije rekao ništa slično. Dah mi je postao plitak. Mučnina je stizala u talasima, želudac mi se grčio - detaljno je opisala kako se osećala u tom momentu.

Džuli objašnjava da je njen suprug bio kod kuće kada je ona došla iz šetnje, sva uplakana i utučena.

- Zurio je u TV ekran i izbegavao moj pogled. Otišla sam do kuhinje, ne znajući šta bih sa sobom. Pokušala sam da operem suđe, ali nisam mogla da se fokusiram. Nasmešila sam se deci i poželela im laku noć. Brada mi je zadrhtala kad sam stigla do stepenica koje vode u našu spavaću sobu. Moj muž je stajao na vratima, spuštenih ramena - rekla je ova žena.

Kako kaže, muž joj je rekao da razvod "nije ništa strašno" i da nema prostora za tugovanje. Džuli kaže da je rastavu donekle mogla i da prihvati, ali ne i rečenicu koju joj je suprug izgovorio.

- Pogledao me je pravo u oči i rekao: "I da budem iskren, mislim da te nikad nisam voleo. Trebalo je da te ostavim odmah na početku". Okrenula sam glavu od njega i zatvorila oči. Osetila sam ogroman teret na grudima, grlo me je peklo. Nisam mogla da shvatim šta se događa. Reči nisu dolazile, telo mi je bilo mlitavo. Spustila sam glavu. On je počeo da se smeje - ispričala je ona.

Umesto razgovora i pružene šanse za poboljšanje odnosa, Džuli je dobila sve ono što nije očekivala od osobe s kojom je provela 22 godine braka.

Šesto čulo je brzo proradilo

Krevet
foto: Profimedia

- Legli smo u krevet, a on je stavio slušalice i otvorio aplikaciju sa lekcijom portugalskog. Zatvorila sam oči i tiho zamolila Boga da mi da snage - rekla je ova žena.

Za Džuli stvari su posle nekog vremena postale jasnije. Emocionalna distanca je počela da dobija smisao, njen suprug je tvrdio da nema drugu ženu, već da je jednostavno ne voli.

- Nije ga zanimalo da to nekako rešimo. Prošlo je nekoliko meseci od prvog razgovora, a ja još uvek nisam bila spremna da potpišem papire. Htela sam da uzmem advokata kako bi zaštitila sebe i decu. Rekao je da će se on pobrinuti za decu, ali da ja sam bila savršeno sposobna za rad i da nije dužan ništa da mi da - priseća se Gaeta.

Nepoštovanje, bes i ravnodušnost njenog supruga naterali su je da se preispita. Da li su ikada imali stabilan brak ili je to bila samo njena mašta?

- Njegov novi izgled bio je upečatljiv - dizajnerske farmerice, zalizana kosa... Moj odani suprug i porodični čovek nikada ranije nije mario za izgled. Usledila je teretana, mršavljenje, preterano trošenje novca i, naravno, mali crveni sportski automobil - ispirčala je ona.

Sumnja da ima drugu ženu polako se budila, a Džuli, uporna da nađe dokaz, počela je da pretražuje stvari svog muža.

- Osećala sam njegovu izdaju duboko u sebi, iako je neznanje ostavljalo delić nade za koji bi noću mogla da se uhvatim. Zakleo se u moj život da nema nikog drugog. Htela sam da mu verujem. Nije prošlo dugo pre nego što su se moje sumnje potvrdile. Jedan je trag vodio do sledećeg - rekla je Džuli.

Saznala je da sve vreme ima drugu ženu

Prevara
foto: Profimedia

Džuli je otkrila da njen suprug već nekoliko meseci ima devojku iz Brazila i da su se upoznali dok je ona bila u Americi. Njihova afera je počelo neposredno pre njegove izjave da želi razvod.

Ubrzo su stugli i dokazi u vidu raskošnih međunarodnih putovanja, naravno, na Džulin račun.

- Njegova prevara me je, naravno, šokirala jer to od njega niko ne bi očekivao. Posle 22 braka suočila sam se sa razdvajanjem. Zapitala sam sama sebe - hoće li me sve ovo slomiti ili ću se uzdići i, usuđujem se da kažem, napredovati u životu? Negde između supruge i majke, moj identitet je nestao. Ostavila sam po strani svoje težnje, proživela život kroz pobede i poraze svog muža. Ostala sam kod kuće i odgajala našu decu više od šesnaest godina. Napustila sam svoju karijeru kako bih podizala decu i pomogla njemu da izgradi posao - priznaje ona.

Životni smisao odjednom je postao nepoznanica, a Džuli je ponovo počela da se povezuje sa stvarima koje je napustila tokom života. Svaki novi korak, iako naizgled mali, vodio je u budućnost kakvu je zamišljala.

- Počela sam da shvatam da sam veoma sposobna. Zapravo, oduvek sam bila. Naš razvod još uvek nije bio okonačan, ali on više nije živeo u našem domu. Jednog dana sam došla kući i u sandučetu pronašla izvod od moje kreditne kartice. Pogledala sam i videla transakcije iz Brazila - rekla je Džuli.

Brzo je shvatila da ne može da ima kontrolu nad muževljevim izborima, već isključivo svojim, a saznanje da je dovoljna sama sebi daleko je popravilo situaciju.

- Kako sam mogla da dozvolim da se ovo dogodi?" Ne! Posle 22 godine i devetero dece, nisam ja ta koja je napustila brak. Nisam više želela da nosim krivicu. Ja sam jako uporna. Kad odlučim nešto tako i bude. Ako je ikada postojalo vreme za hrabrost, to je sada.

Potrebna sam deci, ja i moja snaga. Prisetila sam se kako je većina poraza zapravo blagoslov. Zapitala sam se: "Šta ako ovaj razvod nije bio odraz neuspeha, već nešto što se moralo dogoditi?", zaključuje Džuli, koja je danas instruktorka joge i autorka koja piše o zdravoj ishrani, odnosima i emocionalnom razvoju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.