ŠTA KAŽIPRST I PRSTENJAK OTKRIVAJU O PRELJUBI? Bacite pogled na DUŽINU prstiju, i ZAHVALITE se posle
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

ŠTA KAŽIPRST I PRSTENJAK OTKRIVAJU O PRELJUBI? Bacite pogled na DUŽINU prstiju, i ZAHVALITE se posle

Žene koje su bile izložene većoj koncentraciji estrogena u maternici su impulzivnije i svoje ljubavne odnose su više ocenjivale nezadovoljavajućima

Objavljeno:

Žene sa dugačkim kažiprstom na levoj ruci i kraćim prstenjakom sklonije su preljubi, tako barem tvrde autori studije sa Univerziteta Oxford. Kažu da su takve žene bile izložene većem nivou ženskih polnih hormona estrogena dok su bile u majčinom stomaka pa ih sada krasi više tipičnih ženskih karakteristika.

Suprotno tome, izloženost većem nivou testosterona, muških polnih hormona, u maternici rezultira dužim prstenjakom i i kraćim kažiprstom. Na primer, muškarci s takvim karakteristikama su muževniji i bolji su sportaši.

Istraživanje na ženama provela je Eiluned Pearce sa Oxforda. Ispitivala je dužinu prstiju kod 274 volonterki, a potom je testirala njihovu DNK. Uz to je napravila i psihološke testove o kvaliteti njihovih odnosa. Žene koje su bile izložene većoj koncentraciji estrogena u maternici su impulzivnije i svoje ljubavne odnose su više ocenjivale nezadovoljavajućima.

Eiluned je kazala kako je to otkriće intrigantno jer se verovalo suprotno - da su 'više feminizirane' žene manje impulzivne i više zadovoljne svojim romantičnim odnosima.

Navela je i da su takve žene privlačnije muškarcima upravo jer su vrlo ženstvene, a ako se to spoji s potencijalnim nezadovoljstvom u trenutnoj vezi, put do preljuba postaje vrlo izvestan. Naučnici to, kaže, nazivaju 'impulzivnim sparivanjem s muškarcima koji nisu njihov suprug ili partner', prenosi Daily Mail.

Kako izmeriti prste?

Izravnajte prste i stavite dlan na papir. Obeležite donje tačke prstenjaka i kažiprsta, odmah do dlana, kod prvog nabora. Potom obeležite gornje tačke, završetak prstiju i uporedite rezultate lenjirom.

(Espreso/ 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.