NOVA EROGENA ZONA ZA ŽENSKI UŽITAK BOLJA JE I OD G TAČKE: Uključuje više ORGANA, a TEK OVO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

otkrivamo

NOVA EROGENA ZONA ZA ŽENSKI UŽITAK BOLJA JE I OD G TAČKE: Uključuje više ORGANA, a TEK OVO!

Deo tela koji se naziva 'klitouretrovaginalni kompleks' (CUV) ne samo da daje ozbiljan užitak, već može podstaći i vaginalne orgazme koji snažnim zadovoljstvom prožimaju čitavo telo

Objavljeno: 09:05h

Italijanski naučnici kažu da ne postoji jedno specifično mesto koje služi kao čarobno dugme za aktiviranje seksualnog užitka, kao što se to smatra za G tačku. Radi se zapravo o većoj erogenoj zoni koja uključuje nekoliko različitih organa, pokazala je njihova studija.

Tu zonu nazivaju 'klitouretrovaginalni kompleks'(CUV), termin koji uključuje prednji deo vaginalne stenke, mokraćovod, parauretralne žlezde i unutrašnji 'koren' klitorisa.

Poticanje ove regije ne samo da daje ozbiljan užitak, već može podstaći i vaginalne orgazme koji snažnim zadovoljstvom prožimaju čitavo telo.

- Ultrazvukom smo otkrili da masturbacija vanjskog klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutrašnja stimulacija tokom penetracije može aktivirati cirkulaciju krvi u svim CUV strukturama - pojasnio je dr. Emmanuel Jannini, profesor na Sveučilištu u Rimu Tor Vergata.

- Umesto da pažnju usmerite na jednu malu tačku, jednostavno se fokusirajte na prednji deo vaginalne stenke. Ulazak pozadi (pseća poza) i žena na muškarcu su najbolje poze u seksu koje će vam pomoći da dođete do tog područja, iako to varira za svaku ženu - dodao je dr. Jannini.

Dr. Jannini dodaje da pomaže i korištenje prstiju. Umetanjem jednog ili dva prsta, dlanom prema gore, stimuliše se CUV regija.

'Klitoris je samo mala tačka na vrhu brega'

Orgazam
foto: Profimedia

I norveške medicinske naučnice dr. Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl slažu se s ovom teorijom. One smatraju da je klitoris 'samo mala tačka na vrhu brega'.

- Jedna nova hipoteza govori da je G-tačka uopšte nije zasebni organ ili mesto, već jednostavno leži duboko u unutrašnjem delu klitorisa koji se stimuliše tokom seksa - kaže dr. Nina Brochmann.

Dodaje kako smo odgajani da vjerujemo kako je klitoris, velik otprilike kao grožđica - mjesto ukupnog ženskog zadovoljstva.

- Istina je zapravo da je to malo dugme samo vrh ledenog brega, mali deo velikih i izvanredno osetljivih orgulja koje se protežu duboko u karlici žene - objašnjava dr. Brochmann, prenosi Men's Health..

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.