UBICA STRASTI: Mnogi to rade u krevetu, a NISU NI SVESNI da tako UNIŠTAVAJU SVE!
Seks, Foto: Profimedia

SAVET

UBICA STRASTI: Mnogi to rade u krevetu, a NISU NI SVESNI da tako UNIŠTAVAJU SVE!

Stručnjak za seks Nađa Bokodi kaže da mnogi upravo to rade, a ističe da je „malo šta gore i destruktivnije od upoređivanja sa bivšima“

Objavljeno: 22:25h

Svi smo pomalo nesigurni u sebe, samo što neki to bolje prikrivaju. Ipak, spavaća soba je najgore jesto za iskazivanje nesigurnosti, zato jednu stvar nikako ne bi trebalo da radite – da se upoređujete sa bivšim partnerima ili partnerkama svoje sadašnje ljubavi.

Stručnjak za seks Nađa Bokodi kaže da mnogi upravo to rade, a ističe da je „malo šta gore i destruktivnije od upoređivanja sa bivšima“.

U seks kolumni koju piše za australijski portal news.com.au, objasnila je da se to desilo i njoj, pa je prilikom romantičnog vikend putovanja pomenula bivšu devojku svog partnera.

Nađa ističe da to ima veze sa nesigurnošću koja nam je „urođena“, ali i sa tim što smo pomalo „narcisoidni i želimo da budemo najbolje što je partner ikada imao“.

Inače, jedno istraživanje je pokazalo da oko 30 odsto žena i 21 odsto muškaraca poredi sadašnje seksualne partnere sa prethodnim, pa nije ni čudo što onda i mi razmišljamo koliko smo dobri u odnosu na bivše.

„Ipak, malo toga je destruktivnije za vašu vezu od toksične navike upoređivanja“, upozorava stručnjak za seks.

Inače, kada je reč o nesigurnostima u seksu, muškarci najviše brinu zbog veličine polnog organa, a žene zbog ukupnog izgleda i mirisa.

I psihoseksualni terapeut Kristofer Bret-Rene ističe da je veoma loše pokretati temu da li ste u krevetu svom partneru dobri kao bivši ili bivše.

„Ljudi često zanemaruju činjenicu da je bivši s razlogom bivši, nije važno kakav je seks bio. Ne dozvolite da nesigurnosti unište vašu vezu – vaš partner je sa vama“.

Sledeći put kada pomislite da sadašnjem partneru ili partnerki pomenete bivše u kontekstu toga ko je bolji u seksu – jednostavno nemojte.

Bonus video:

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ O SEKSUALNOM ODNOSU: Primarno je UŽIVANJE, evo šta treba da stoji u PRIRUČNIKU za seks!
02:56

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ O SEKSUALNOM ODNOSU: Primarno je UŽIVANJE, evo šta treba da stoji u PRIRUČNIKU za seks!

(Espreso / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media