POZNATA GLUMICA PODIGLA VELIKU BURU: Poziva žene da APSTINIRAJU OD SE*SA u znak PROTESTA!
Bet Midler, Foto: Profimedia

SAVET

POZNATA GLUMICA PODIGLA VELIKU BURU: Poziva žene da APSTINIRAJU OD SE*SA u znak PROTESTA!

Takozvani "Zakon o otkucajima srca", koji zabranjuje abortuse već od šest nedelja, jedan je od najrestriktivnijih američkih zakona i takođe se nameće u državama Džordžija, Misisipi, Kentaki i Ohajo

Objavljeno: 17:08h

Bet Midler predložila je ženama da se apstiniraju od seksa u znak protesta zbog novog zakona protiv abortusa koji je usvojen u Teksasu.

Takozvani "Zakon o otkucajima srca", koji zabranjuje abortuse već od šest nedelja, jedan je od najrestriktivnijih američkih zakona i takođe se nameće u državama Džordžija, Misisipi, Kentaki i Ohajo.

Glumica je na Tviteru objavila da bi odbijanje seksa trebalo da postoji sve dok žene nemaju pravo da biraju šta će se desiti sa njihovim telom.

"Predlažem da sve žene odbiju seks sa muškarcima sve dok im Kongres ne garantuje pravo izbora", navodi Midler.

Ova 75-godišnja pevačica i glumica je dodala da je zakon posebno štetan za žene drugačije boje kože i naglasila uticaj koji će zakon imati na pravo žena na izbor.

"Ne radi se o oružju, govoru, novcu ili ratu. Radi se o ženama, njihovim životima, telima i autonomiji", rekla je.

"Ko će to zaustaviti? Učinili su to u gluvo doba noći, bez brige i truda, jer veruju da su žene toliko navikle na sve i da će sve tolerisati.

"Zašto antivakseri i antimaskeri mogu da žive svojim životom pod parolom 'moje telo, moj izbor', ali ženama to nije dozvoljeno?", pita se poznata glumica.

Bonus video:

12:20

ZABRANA ABORTUSA: Ubistvo ili pravo na izbor?

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.