SVE VEĆI BROJ ŽENA TVRDI DA SU SAPIOSEKSUALKE: Samo 1 stvar ih "PALI", NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE
Foto: Profimedia

znate li?

SVE VEĆI BROJ ŽENA TVRDI DA SU SAPIOSEKSUALKE: Samo 1 stvar ih "PALI", NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE

Još jedan inovativni pojam je i sapioseksualnost, dakle još jedna trendi tema koja se odnosi na intimne odnose i definisanje ljubavnih, odnosno fizičkih osećaja

Objavljeno:

Razvitkom modernog društva i prihvatanjem svih oblika ljubavi i seksualnosti često nailazimo na nepoznate, nove pojmove, koji teže da zažive jer današnji standardi zahtevaju da sve ima svoju etiketu.

Još jedan inovativni pojam je i sapioseksualnost, dakle još jedna trendi tema koja se odnosi na intimne odnose i definisanje ljubavnih, odnosno fizičkih osećaja.

Ipak, ono što mnoge buni su upravo ova etiketiranja, a to je slučaj i sa ovim novonastalim pojmom, a iako zvuči neobično, zapravo je reč o seksualnom delovanje intelekta druge osobe na vas.

Reč potiče od latinskog "sapio" što znači "znati", pa uopšteno govoreći, sapioseksualna osoba je ona koja zbog znanja koje ima druga osoba, oseća erotsku privlačnost.

Važno je da se napomene da sapioseksualnost nije seksualna orijentacija, jer se orijentacija odnosi na trajne interese osobe u odnosu na pol potencijalnog partnera. Bili heteroseksualac, homoseksualac, biseksualac...

Sapioseksualnost može da se klasifikuje kao sklonost. Na primer istovremeno možete da budete heteroseksualna i sapioseksualna osoba. Seksualna privlačnost preko inteligencije na nivou je osobina kao što su izgled ili humor.

Kako da prepoznate sopstvenu sapioseksualnost?

Ako ste skloni odbijanju površnih razgovora tokom izlaska, inspirišu vas duboke teme i ako je vaš sagovornik elokventan i obrazovan, seksualno vas uzbuđuje, a izgled osobe sa kojom razgovarate ne igra glavnu ulogu za vas velike su šanse da ste sapioseksualni.

Međutim, sam pojam promatra se dvosmisleno jer seksolozi tvrde da nam je inteligencija u osnovi privlačna. Slično je i sa fizičkim izgledom. Lepota i inteligencija su u oku promatrača, ali niko neće da porekne da uvek igra određenu ulogu u potrazi za partnerom.

Inteligencija ili izgled?

Par, Veza, Prijateljstvo, Romantika, Ljubav
foto: Profimedia

Iako sapioseksualnost opisuje fokus na intelekt druge osobe, oni ne moraju da budu izuzetno inteligentni ljudi. Izgled takođe još uvek može da igra ulogu.

Zanimljivo je i to da se ovaj termin često se upotrebljava na profilima za upoznavanje, naime mnogi ljudi koriste ovaj izraz kako bi se razlikovali!

Ne postoje statistike koje dokazuju da je verovatnije da će žene da budu više sapioseksualne od muškaraca.

Međutim, postoje dokazi da se kvalitet sperme takođe povećava kako se povećava kvocijent inteligencije. Evolucijski psiholog Džefri Miler uspeo je to da dokaže u istraživanju s vijetnamskim veteranima.

Zato može da se pretpostavlja da je ženama inteligencija muškaraca pokazatelj dobrih gena koji stvara privlačnost.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.