DA LI ĆE VAŠA VEZA USPETI? Postavite sebi ovih 7 pitanja i SAZNAJTE
Ljubav, Foto: Profimedia

ODMAH TO URADITE

DA LI ĆE VAŠA VEZA USPETI? Postavite sebi ovih 7 pitanja i SAZNAJTE

Ukoliko samo na jedno odgovorite sa "ne", stručnjaci za veze tvrde da je vreme da razmislite kuda vas taj odnos vodi.

Objavljeno: 00:03h

Ako niste sigurni, a želite to da utvrdite, potrebno je da sebi postavite sledeća pitanja i da na njih odgovorite iskreno, tvrde stučnjaci za veze. Ako odgovorite sa "ne" na bilo koje od ovih sedam pitanja, vaša veza nije nešto što će vam doneti sreću na "duge staze", piše YourTango .

1. Da li se osećam voljeno?

Na ovo pitanje jednostavno je odgovoriti sa "da" ili "ne". Bez izgovora. Pogledajte svoje razloge iz kojih ste u ovoj vezi. Ako tražite nekoga da vas upotpuni, onda to nije ono što je za "ceo život". Važno je da vi naučite da volite sebe i da se osećate celovito i sami, pre nego što nekom date priliku da vas u potpunosti zavoli.

2. Da li se osećam poštovano?

Poštovanje je, mnogi bi rekli, čak važnije i od ljubavi. Prave i zrele ljubavi nema bez poštovanja. Poštovanje vam omogućava da budete saslušani, cenjeni i voljeni takvi kakvi jeste. Biti slobodan da živiš sebe bez potrebe da za partnera budeš neko drugi i bez izvinjavanja, najveća je potvrda ljubavi.

Ljubav
foto: Profimedia

3. Da li se osećam cenjeno?

Neko ko se često doživljava necenjenim oseća da ono što daje nikada nije dovoljno, pravi kompromis i ima osećaj da ga partner uzima "zdravo za gotovo". Izrazi zahvalnosti su potvrda da vas partner ceni. Partneri u zdravim odnosima primećuju šta čine jedno za drugo. Ne radi se samo o pamćenju posebnih datuma, već i o spontanim sitnicama bez nekog povoda.

4. Da li sam zadovoljan/ zadovoljna našim intimnim životom?

Ovo nije samo pitanje učestalosti intimnih odnosa. Pitanje se odnosi na sazrevanje intimnosti kroz komunikaciju. Tišina je smrtonosna za vezu kada su u pitanju intimni odnosi. Jednako važna kao fizička privlačnost je i sposobnost zdravog, otvorenog dijaloga.

Par, Veza, Prijateljstvo, Romantika, Ljubav
foto: Profimedia

5. Da li sam siguran da u potpunosti verujem svom partneru?

Poverenje je, uz poštovanje, osnova svih zdravih odnosa. Verovanje da će vam partner biti veran mora se proširiti izvan vašeg kreveta i mora stići do vašeg srca, ali i novca. Ako se prevara u bilo čemu prihvata kao normalna, bilo da se radi o fizičkoj, emotivnoj prevari ili sitnim lažima koje se tiču "skrivenih" kupovina cipela i garderobe, to je znak da veza nije bazirana na "zdravim temeljima".

6. Da li se osećam podržano u aktivnostima, kada sam sam/a i sa drugim ljudima?

Ako na ovo pitanje odgovorite "ne", to je verovatno zato što osećate da ste pod kontrolom svog partnera ili smatrate da je ljubomoran na vreme provedeno sa drugim ljudima. Možda kritikuje vaše ambicije i nije spreman da vas podrži?

Ljudi sa samopoštovanjem i samopouzdanjem žive autonomno i povezuju se sa drugima, a nemaju potrebu da kontrolišu partnera. Osobama sa manjkom samopouzdanja se često lako manipuliše, lako se kontrolišu i oni lako "izdaju" sebe da bi ugodili nekom drugom.

7. Da li se osećam zadovoljno kada sam sam/ sama sa partnerom?

Sposobnost da uživate sa partnerom u ćutanju i da ne radite ništa je odličan znak za vašu vezu. Ako izgubite pojam o vremenu dok zajedno ćutite, jednostavno ste kompatibilni i lako se sinhronizujete, što potvrđuje da se dobro razumete i da prijate jedno drugom.

Ako vam ćutanje u paru ne stvara osećaj neprijatnosti i osećate se opušteno i sigurno, kao kada ste sami, našli ste svoju "drugu polovinu".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.