UHVATIO ŽENU U PRELJUBI, ALI OVO NIJE OČEKIVAO: Počela je da debelu stvar reže TESTEROM, AU
Foto: Screenshot

ŠOKANTNO

UHVATIO ŽENU U PRELJUBI, ALI OVO NIJE OČEKIVAO: Počela je da debelu stvar reže TESTEROM, AU

Stradala je gomila zajedničke imovine, pa je žena iz Hrvatske osuđena na uslovnu kaznu zatvora

Objavljeno: 12:16h

Spor supružnika Ruže (40) i Milana (43) iz Hrvatske, čija prezimena nisu objavljena, okončan je uslvnom kaznom zatvora za ženu, i to zato što je iskalila bes tokom brakorazvodne parnice na zajedničkoj imovini.

Ruža je proglašena krivom i nepravosnažno osuđena na pet meseci zatvora jer je u porodičnoj kući u okolini Krapine uništila imovinu vrednu 1.037 kuna (oko 16.200 dinara), koju deli sa suprugom sa kojim se razvodi, piše u vesti portala Danica.hr koja je odjeknula u hrvatskim medijima.

Međutim, priča počinje pre toga, kad puca “ljubav” između supružnika. Muž odlazi iz kuće, a tamo nastavlja da živi Ruža sa decom.

– Ma, svi problemi sa njom su počeli u februaru kada sam je zatekao u preljubi. Nakon toga, počela je lažno da me prijavljuje za nasilje, pa zato ne mogu da živim u svojoj kući. U kući sam bio dvaput, svaki put u pratnji policije, i to prvi put po letnje, a drugi put po zimsko odelo za posao – svedočio je Milan koji je Ružu odlučio da prijavi za oštećenje tuđe imovine kad je video što je sve učinila.

Presudom je zaključeno kako je Ruža “na nekretnini na kojoj je izgrađena kuća, sve u suvlasništvu sa bivšim suprugom sa kojim je u sporu oko imovine stečene u braku, bez znanja i odobrenja supruga posekla šest stabala vrbe (tzv. bekovine), 30 sortnih stabljika vinove loze (sorti zweilgelt i frankovka) starosti 5 do 10 godina”.

U presudi se dalje navodi da je pretesterisala dva masivna drvena stola i izbacila ih iz kuće u dvorište. Takođe je pripremila ugaonu garnituru na obližnjoj livadi za potpalu, pretesterisala deset bukovih masivnih fosni dimenzija 3,5 metara i debljine 5 cm, uništila 15 rezervnih lampi i 5 retrovizora za traktor na tavanu. Pošto je u pitanju zajednička imovina osuđena je za uništavanje polovine u vrednosti od 518,5 kuna (oko 8.100 dinara).

Ruža je sve poricala tvrdeći kako to nije istina, ali sud je poverovao svedocima, ako i veštacima koji su temeljno pregledali svu oštećenu i uništenu zajedničku imovinu. Ona navodi kako je nakon prekida bračne zajednice ostala da živi u kući sa decom.

– Kuću smo suprug i ja sagradili za vreme trajanja braka. Moj suprug inače ima mere opreza izrečene u krivičnom postupku da ne sme sa mnom da kontaktira – požalila se Ruža.

Osim uslovne kazne od pet meseci zatvora, Ruža mora da plati i 2.900 kuna (oko 45.260 dinara) troškova postupka, zaključio je opštinski sud. Presuda je još uvek nepravosnažna i Ruža na nju može da se žali u zakonskom roku od 15 dana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.