ISPLIVALA NOVA SAZNANJA O SMRTI LEGENDARNOG MANDE: Javnost ovo mora da čuje
Manda, Foto: Zorana Jevtić

UVEK ĆEMO GA SE SEĆATI

ISPLIVALA NOVA SAZNANJA O SMRTI LEGENDARNOG MANDE: Javnost ovo mora da čuje

Tuga je okovala ceo glumački svet toga dana.

Objavljeno: 14:56h

Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. godine, u 55. godini na sceni pozorišta “Vuk Karadžić”. Glumcu je pozlilo na sceni za vreme predstave. Bio je to dan koji je potresao ne samo glumački svet, već i sve one koji su Mandu poznavali odmalena, gledajući ga u “S one strane duge”. Danas je tačno šesta godina kako smo bez njega.

Milorad Mandić rođen je 1961. godine na Dušanovcu, ali je odrastao na Novom Beogradu.

Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“ iz 1998. godine. Njegove replike iz te ratne drame ostale su u sećanju brojnih generacija.

manda
foto: Dado Đilas

O njegovoj smrti gorili su i iz pozorišta Boško Buha:

- Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek. Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena.

Manda
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Tek, njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta.

Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti - napisali su oni pre nego da se obeleži prva godina njegove smrti. I dalje svi tuguju za ovim glumcem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.