PRELJUBNICI OTKRILI ZBOG ČEGA ULAZE U PREVARU: Neki od ODGOVORA će vas ZAPANJITI
Odnos, Foto: Profimedia

istraživanje

PRELJUBNICI OTKRILI ZBOG ČEGA ULAZE U PREVARU: Neki od ODGOVORA će vas ZAPANJITI

Jednom kada sa nekim postanete prijatelj, lakše se razviju i druga osećanja

Objavljeno:

Koliko ste se samo puta zapitali zašto muškarci ili žene varaju?

Postoji više razloga i faktora, ali i način na koji biraju osobu sa kojom će prevariti partnerku ili partnera.

1 / 8 Foto: Profimedia

Na varanje često gledamo kao na hir. Recimo, mislimo da preljubnike obore s nogu šarmantne i neodoljive žene ili završe u krevetu sa nekim koga ne znaju nakon pijanog izlaska.

Ali, izgleda da nije tako jednostavno. Jedna web stranica je otkrila zašto muškarci i žene varaju i kako biraju osobe sa kojima će prevariti svoje partnere. Ispitivanje je sprovedeno na više od 1300 ispitanika i ispitanica kako bi saznali šta preljubnici misle o varanju i svojim vezama.

S kim muškarci varaju?

Žene uglavnom zamišljaju ljubavnice svojih partnera kao misteriozne zavodnice koje munjevito ulaze u život muškaraca i obaraju ih s nogu. Međutim, ovo istraživanje je pokazalo da će vas partner verovatno prevariti sa nekim koga poznajete.

Prevara
foto: Profimedia

Od 400 muškaraca koji su učestvovali u studiji, 27 posto ih je reklo da bi, da su u nesrećnoj vezi, prišli nekome koga već poznaju. S druge strane, 23 posto ispitanika je odgovorilo da bi se “spetljali” sa nekim koga ne znaju, u baru ili na putovanju. Možda će vas ovi podaci utešiti i uveriti da ne morate da brinete da li će vas partner prevariti kada ode na piće sa momcima.

Ipak, nisu svi takva nevinašca. Naime, studija je pokazala da je čak 44 posto muškaraca varalo svoje partnerke, a ostalih 55 posto je razmišljalo o tome. Dakle, 99 posto muškaraca ili vara ili razmišlja o varanju.

Prve vam na pamet padnu koleginice i prijateljice, što ima smisla. Jednom kada sa nekim postanete prijatelj, lakše se razviju i druga osećanja.

Prevara
foto: Profimedia

Šta to znači za žene? Možda znači da preljubnici nisu promišljeni kao što smo oduvek mislili. Moguće je da se osećanja prema nekom razviju polako, ponekad neprimetno, sve dok ne kulminiraju impulsivnim potezom.

To znači da ne morate da paziti samo na singl žene, jer je istraživanje pokazalo i da zauzete traže afere.

S kim žene varaju?

S druge strane, 39 posto žena je varalo svoje partnere, dok je drugih 35 posto razmišljalo o tome. To ne znači da su one loše osobe, već ih odnosi ne ispunjavaju.

Prema članicama na stranici “Ashley Madison”, zadovoljavajući seks je glavni motiv za traženje ljubavnika, dok je 43 posto ispitanica priznalo da traže samo fizički odnos sa ljubavnikom.

1 / 7 Foto: Profimedia

Na to verovatno utiče činjenica da je 49 posto ispitanica odgovorilo da “ponekad” ili “retko” dožive orgazam sa suprugom, u poređenju sa 59 posto koje tvrde da “uvek” ili “uglavnom” dožive orgazam sa svojim vanbračnim partnerom.

Ono što većina žena u istraživanju tvrdi jeste da im je seks sa supružnikom dosadan i da se oni ne trude dovoljno da ih zadovolje. Dakle, traže ljubavnike jer se ne osećaju poželjno ili ne dobijaju dovoljno pažnje od svog partnera.

Baš poput muškaraca, 28 posto žena je priznalo da bi pre prišlo prijatelju nego nekome koga ne poznaju. Preljuba sa nekim koga već poznaju deluje kao najlakši pristup, ali ima veću mogućnost da se ružno završi.

Naime, oni koji traže diskretnu preljubu rizikuju da budu otkriveni, a iznenađujuće je koliko se malo koriste aplikacije za upoznavanje, s obzirom na to da je flertovanje putem ekrana dosta suptilnije od flerovanja uživo.

(Espreso / Krstarica / Ashley Madison)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.