STRUČNJAK ZA VEZE OTKRIO 7 GREŠAKA KOJE ŽENE PRAVE U VEZAMA: Od jedne dosta toga zavisi
Ljubav, Foto: Profimedia

ljubav

STRUČNJAK ZA VEZE OTKRIO 7 GREŠAKA KOJE ŽENE PRAVE U VEZAMA: Od jedne dosta toga zavisi

A prema njegovim rečima, ovih sedam grešaka prave skoro sve žene u emotivnom odnosima

Objavljeno:

Na početku svake veze sve izgleda jednostavno i lako. Razumemo se i lako izražavamo osećanja, pažljivi smo i puni razumevanja za ukus i želje partnera.

Kasnije, kad se odnos učvrsti ili se odlučimo za zajednički život, kreću prve teškoće.

1 / 3 Foto: Profimedia

I muškarac i žena su odgovorni za vezu. Ali, mnogi muškarci tvrde da postoje greške koje žene prave, a koje nima jedino ostavljaju opciju da ih ostave ili da ih varaju.

Zapravo, kako kaže Dejv Eliot, stručnjak za veze, žene svojim postupcima mogu odgurnuti muškarca od sebe i učiniti da se on ponaša nezainteresovano i hladno.

Ljubav
foto: Profimedia

A prema njegovim rečima, ovih sedam grešaka prave skoro sve žene u emotivnom odnosima.

1. Ne cenite sebe

Ovo je jedan od najčešćih problema. Da li "jurite" za momcima koji se ne ponašaju prema vama onako kako zaslužujete? Da li se plašite da tražite ono što zaslužujete? Da li se nadate da će se on jednog dana promeniti? Ukoliko je odgovor na sva pitanja potvrdan, kaže Dejv, vi ste osoba koja ne ceni sebe.

- Pre nego što uplovite u vezu morate izgraditi čvrstu vezu sa sobom i svojim potrebama. Morate zadržati stav i naučiti ga da vas ceni onako kako zaslužujete - kaže stručnjak za veze Dejv Eliot.

2. Vi ste jači pol u vezi

Vremena se menjaju, društvene norme se menjaju, ali ono što ostaje je muška želja da ostane muškarac. Većina uspešnih žena koje su duži vremenski period same, nauče da budu sebi i lepša i jača polovina. Problem nastaje kada zaista pronađu svoju jaču polovinu i ne umeju da izađu iz uloge. Muškarac će se u ovom odnosu osećati suvišno i na kraju će poželeti da pobegne iz takvog odnosa.

3. Želite da ga promenite

Ništa više neće isfrustrirati muškarca od žene koja će gledati na njega kao na projekat koji treba da se popravi.

Partneri, Veza, Ljubav, Prevara, Mobilni telefon
foto: EPA/ ETTORE FERRARI, Ilustracija

Ljudi žele da budu cenjeni i prihvaćeni zbog svoje ličnosti i pojave.

- Ili prihvatite nekoga takvog kakav jeste ili pronađie osobu koja će vam uglavnom odgovarati. Svaki put kad poželite nekoga da menjate, postavite sebi pitanje: "Da li bih želela da mene neko menja?" - ističe Dejv.

4. Ne cenite sitnice koje čini za vas

Suprotnost ženama koje ne umeju da cene sebe jesu dame koje su kocentrisane samo na sebe.

One ne cene njegovo vreme, ni trud, već su samo upućene na sopstvene potrebe. Žele pažnju, poklone, trud, ali ne uzvraćaju istom merom jer smatraju da nema potrebe i da su one te koje treba zadovoljiti u svakom smislu.

- Veza je odnos u kome obe strane zaslužuju podnjednako pažnje, ljubavi, iznenađenja - naglašava stručnjak za veze.

Momak, Devojka, Ljubav, Veza
foto: EPA/GYORGY VARGA, Ilustracija

5. Stvarate mu osećaj tenzije

Muškarci žele da je svet lakše mesto za život i žele da budu opušteni dokle god mogu. Ne vole svađe, ni dramatične situacije, a ukoliko ih dovedete do tih situacija, nemojte da vas začudi ukoliko u raskidu vide jedino rešenje.

6. Nemate poverenje u njega

Ukoliko muškarac razmišlja o budućnosti sa vama, on mora da vam veruje da ćete mu čuvati leđa kao što će i on vaša. Dakle, poverenje je jedna od najbitnijih stvari i temelje bez kojih nijedan odnos neće uspeti.

Par, Ljubav, Seks, Krevet, Odnosi, Spavaća soba, Brak, Veza
foto: Profimedia

7. Previše brzo definišete vaš odnos

Ovo je možda jedna od najčešćih ženskih grešaka koja se iznova i iznova ponavlja.

- Muškarci se teže odlučuju za ovaj korak i njima fizički kontakt nije odmah i znak da ste nešto počeli. Budite pažljivi pri definisanju veze i nemojte insistirati na nečemu, ukoliko je druga strana nezainteresovana - zaključuje stručnjak za veze Dejv Eliot.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.