UMRO GLUMAC, STRAVIČNE VESTI!
Kostas Kleftojanis, Foto: Printscreen/Youtube/Arm The Proletariat

tuga!

UMRO GLUMAC, STRAVIČNE VESTI!

Godine 2000. bio je producent i voditelj radio emisije „Agaton da se ispovedi“ na ERA, gde je sastavio tekstove Gianisa Carouchisa

Objavljeno:

Nove tužne vesti su saopštene.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Arm The Proletariat

Život je izgubio poznati glumac.

Naime, radi se o zvezdi grčke kinematografije.

Glumac Kostas Kleftojanis izgubio je životnu bitku, posle komplikacija izazvanih korona virusom, , u 75. godini. Glumio je u predstavama Narodnog pozorišta, u filmovima Pantelisa Vulgarisa i blisko sarađivao sa Đanisom Caručisom i mnogim grčkim rediteljima na sceni.

Glumac Kostas Kleftogjanis rođen je u Kalamati. Studirao je na Dramskoj školi Pelosa Katselisa (rođen 1969), a zatim pohađao pozorišne seminare u Njujorku (Džim Frankel Vorkshop, 1969-1971). Sarađivao je u Montrealu u Kanadi sa „Grčkim folk teatrom” i prvi put se pojavio na sceni 1970. godine, sa predstavom N. Pergialisa „Nevesta pesma”.

Napisao je knjigu „Carouchis“, sa delima, svedočanstvima i dokumentima iz bliske saradnje sa velikim slikarom, dok je pripremao, a da nije stigao da završi, monografiju o pionirskom avijatičaru, folkloristi i grčkom istraživaču Tanosu Muraisu Veludiosu.

Godine 2000. bio je producent i voditelj radio emisije „Agaton da se ispovedi“ na ERA, gde je sastavio tekstove Gianisa Carouchisa.

Takođe se pojavljivao na televiziji u Ponedeljkom teatru. Imao je strast prema fotografiji, posebno crno-beloj.

Njegova jedina ćerka Joana Kleftojanis je novinarka.

Bonus video:

50:00

REDAKCIJA 16.02.2022. 3.DEO

(Espreso/News Today 24)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.