Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu: 5 opasnih razloga da pogledate novi film Tima Bartona!
Foto: Promo

ne propustite!

Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu: 5 opasnih razloga da pogledate novi film Tima Bartona!

Samo jedan dan nas odvaja od premijere filma „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ koja je zakazana za 29. septembar u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u 19.30h.
Objavljeno:

Eva Grin tumači ulogu glavnog lika

U romanima, Alma La Fej Peregrin tzv. „ptica”, je upravnica škole za čudnovatu decu. Opisana je kao aljkava, sredovečna žena, koja se oblači kao viktorijanska usedelica, sva u crnom. Ona je Imbrin, posebna vrsta čudnovatog koja može da se transformiše u pticu (u njenom slučaju Peregrin sokola) i manipuliše vremenom. Njen posao je da brine o čudnovatoj deci i zaštiti ih od opasnosti, što je sa jedne strane čini strogom i oštrom, ali sa druge strane pravednom, pažljivom i mudrom ženom. Eva Grin definitivno nije ni nežna, ni aljkava. Njen lik u filmu je dosta mlađi i sa više stila u poređenju sa knjigom, odevena je u crnu kožu i nosi talasastu bob frizuru. Međutim, bez sumnje su Grinova i Barton zadržali najvažnije osobine lika gospođice Peregrin u filmskoj adaptaciji.

Veliki broj jakih ženskih likova u filmu

Eva Grin nije jedina jaka žena na koju treba obratiti pažnju u ovom filmu. 20th Century Fox i MCF MegaCom Film su još prošlog meseca objavli video sa fokusom na jake ženske likove i njihove pojedinačne moći. Ili, kako to Barton kaže u klipu: ,,Ima mnogo jakih, veoma misterioznih žena“. Jedinstveni darovi koje poseduju ženski likovi uključuju i sposobnost da kontrolišu vatru i vazduh, kao i super-snagu.

foto: Promo

Džudi Denč je gospođica Avoket

Višestruko nagrađivana glumica Džudi Denč tumači ulogu gospođice Avoket, blisku prijateljicu, bivšu učiteljicu gospođice Peregrin i još jednu zaštitnicu čudnovate dece, koja je takođe Imbrin. U filmu gospođica Avoket je direktorka istoimene škole za čudnovatu decu, koja traži utočište u domu gospođice Peregin nakon što je izgubila svoje štićenike. U pristiglom insertu vidimo da je Denč opaka i da se bori sa neprijateljima koristeći samostrel, što ukazuje na to da je i poput gospođice Peregrin i ona prikazana kao borac u filmu, za razliku od onoga kako je prikazana u knjizi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.