Kakav je tvoj put ostvarenja BUDUĆNOSTI #ZA5?
Budućnost #ZA5, Foto: Promo

potraga za poslom

Kakav je tvoj put ostvarenja BUDUĆNOSTI #ZA5?

Nacionalni projekat za osnaživanje i edukaciju mladih

Objavljeno: 11:37h

Nakon diplomiranja, potraga za prvim poslom može potrajati, posebno ako nemaš prethodno radno iskustvo. Iako se entuzijastično prijavljuješ na brojne oglase za posao, statistika kaže da na zaposlenje možeš čekati i do dve godine!

Verovatno već znanje koje stekneš u školi nije jedino znanje koje ti je potrebno da bi napravio uspešnu karijeru. Stoga, vrlo je važno da se dodatno informišeš i edukuješ kroz najrazličitije oblike neformalnog obrazovanja.

„Budućnost #za5“, nacionalni projekat za osnaživanje i edukaciju mladih, koji još od 2016. godine nastoji da, kroz brojne edukacije i radionice, inspiriše mlade da na vreme počnu da razmišljaju o svojoj karijeri. Do sada je preko 85.000 srednjoškolaca i studenata iz 70 srednjih škola i 30 fakulteta širom Srbije bilo deo najrazličitijih aktivnosti, a drugi talas projekta ove godine nastavlja u istom ritmu!

Prvom aktivnošću ove godine – predavanjima „Poslovi #za5“, preko 50 profesionalaca je mladima pomoglo u odluci o profesionalnoj orijentaciji i odgonetnulo misterije popularnih, modernih zanimanja. Preko 800 studenata u svim univerzitetskim gradovima Srbije je čulo lične priče o velikom uspehu mladih menadžera i direktora iz 45 kompanija i institucija poput Coca-Cola Company, Coca-Cola HBC, Mars, Microsoft, Vip, FK Partizan, Nordeus, Levi9, Molson Coors, Beiersdorf, Telenor Banka, Societe Generale, OEBS, Unicef, UNOPS, Razvojne agencije Srbije i mnogih drugih.

Paralelno sa ovim predavanjima, u 13 gradova širom Srbije, đaci u svojim školama imaju priliku da savladaju osnovne korake na putu do prvog zaposlenja. Na vršnjačkim edukacijama „Spremi se #za5“, srednjoškolci zajedno sa trenerima uče o pravilnom pisanju radne biografije, ponašanju na intervjuu za posao, korišćenju LinkedIn mreže i unapređuju brojne druge korisne veštine potrebne za ostvarenje poslovnih ambicija.

Nakon što su stručnjaci odgovorili na pitanja „čime želiš da se baviš?“ i „kako da dođeš do željenog posla?“, projekat „Budućnost #za5“ omogućiće ti da, odmah po završetku školske godine, svoje znanje primeniš na događaju „Leto #za5“. Moći ćeš da se upoznaš sa predstavnicima internacionalnih i domaćih kompanija i institucija, poslovanjem različitih firmi, njihovim programom praksi i poslova. Ukoliko ti se neka ponuda posebno svidi – moći ćeš odmah da ostaviš svoj CV i prijaviš se za neku poziciju!

Ove aktivnosti i čitav projekat je pokrenut od strane organizacija Centar E8 i Unija srednjoškolaca Srbije, a Ministarstvo omladine i sporta i Coca-Cola Fondacija su prepoznale važnost neformalnog obrazovanja mladih u Srbiji i podržale ovaj projekat i ideju koja stoji iza njega – poboljšanje porazne statistike nezaposlenosti mladih kroz edukacije, radionice i promociju neformalnog obrazovanja.

Više informacija o projektu i aktivnostima možeš pronaći na veb-sajtu www.buducnostza5.rs, možeš se prijaviti različite edukacije na vreme i skrojiti svoju „Budućnost #za5“!

BONUS VIDEO: Game of Thrones: Redakcijska diskusija (duži video)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.