ESPRESO PREPORUKA ZA FILM: Ako ste ga propustili početkom godine, LETO je idealno vreme za "AVATAR - Put vode"
Avatar - Put vode, Foto: printscreen/youtube/avatar

raj NA MESECU

ESPRESO PREPORUKA ZA FILM: Ako ste ga propustili početkom godine, LETO je idealno vreme za "AVATAR - Put vode"

Pozadina ovog kao i prethodnog filma "Avatar" je mnogo više od lepih prizora i zabave, reditelj Džejms Kameron, koji je režirao i Titanik, nadmašio je sebe u još jednom vanvremenskom ostvarenju

Objavljeno:

Prvi deo filma "Avatar" iz 2009. godine je izazvao burne reakcije. Džejms Kameron je prvi film snimao 15 godina, dok je novi deo sniman ukupno 12. Međutim, za sve to vreme snimaju se i delovi za nastavke, a kako saznajemo za 3. deo nećemo morati da čekamo više od jedne decenije.

Tri glavne uloge tumače: Sem Vortington (Džejk), Zoi Saldana (Nejtiri) i Sigurni Viver (Kiri), a naravno tu je mnogo fantastičnih glumaca koji nisu manje važni među kojima je i Kejt Vinslet.

Avatar
foto: 20TH CENTURY STUDIOS - Album / Album / Profimedia

"Avatar - put vode" je naučnofantastični film koji prati novonastali život Džejka Sulija, glavnog lika i prvog dela filma, koji je zasnovao porodicu na solarnom mesecu Pandori.

Avatar
foto: 20TH CENTURY STUDIOS - Album / Album / Profimedia

Novouspostavljena idila ne traje previše dugo, jer se dobro poznata pretnja vraća na Pandoru u novom obliku, invazivnija nego ikad spremna da Na'vi narod sravni sa zemljom ugrožavajući im ono što je za njih najsvetije - prirodu. Kako Na'vi narod ne bi bio ugrožen zbog Džejka, on je prinuđen pon prvi put u životu da beži sa svojom velikom porodicom i promeni svoj život iz korena.

Mnogi su se razbesneli na koncept navodnog propagiranja poruka vezanih za zaštitu životne sredine. Međutim Džejms Kameron je to toliko maestralno uradio i drago nam je da je poruka uspela da dopre do gledalaca. U ovom delu popularnog filma u centru je bio problem ubijanja kitova koji je i dalje aktuelan u mnogim državama i to čisto zabave radi.

Avatar
foto: 20TH CENTURY STUDIOS - Album / Album / Profimedia

Film jeste duži, i možda i nije toliko loše ako ga niste gledali u bioskopu sa sve 3D efektima. "Avatar - put vode" traje ukupno 3 sata i 12 minuta, ali je savršen za letnje utočište ovog kišnog vikenda. Prizori i sa kopna i iz mora su magični. Zaplivajte zajedno u prelepim morima Pandore sa Džejkom i njegovom porodicom, a ceo film možete gledati online na platformi za gledanje Disney+ hotstar.

Ukoliko ste prošlog vikenda propustili našu preporuku, a fali vam još ideja za gledanje, možete pogledati ovde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.