OVA TRAGEDIJA JE OBELEŽILA ŽIVOT DUŠANA GOLUMBOVSKOG: Danas bi mu bio ROĐENDAN, a malo ko ZNA šta se DESILO
Dušan Golumbovski, Foto: prentscreen/youtube/ Zanimljivosti Zanimljivosti

SEĆANJE

OVA TRAGEDIJA JE OBELEŽILA ŽIVOT DUŠANA GOLUMBOVSKOG: Danas bi mu bio ROĐENDAN, a malo ko ZNA šta se DESILO

Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica

Objavljeno:

Prvi put je stao na pozornicu sa deset godina zahvaljujući učiteljici i čistači. Akademiju je pohađao sa velikanima Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Pešićem, Petrom Kraljem, Milošem Žutićem i Oliverom Katarinom-Vučo. Njega i njegovog najboljeg prijatelja, Petra Kralja, vezivala je zajednička ljubav prema piću.

Popularni umetnik imao je 74 godine kada jepreminuo. Pojavljivao se u više od 50 uloga u pozorištu i na televiziji, a glumom je počeo da se bavi kao detence od samo deset godina. A na današnji dan 15. marta, bio bi mu rođendan!

– Za to što sam postao glumac najzaslužniji su moj učitelj Ilija Janković i jedna čistačica. Učitelj je u meni prepoznao glumačku sklonost i dao mi ulogu u predstavi, a neka čistačica je gledala tu predstavu i preporučila me čuvenom Bati Miladinoviću u Radio Beogradu. Desetak godina kasnije upisao sam glumačku akademiju, u klasi sa pokojnim Zoranom Radmilovićem, Stanislavom Stašom Pešić i Petrom Kraljem- rekao je svojevremeno poznati glumac.

Dušan Golumbovski
foto: prentscreen/youtube/ Condor's wings

Često je isticao da je njegov život obeležila jedna tragedija. Smrt oca koji je umro pre nego što se on rodio i rastao je bez njegovog prisustva.

– Otac je umro novembra 1940. godine i ja sam, u stvari, posmrče. Moj otac Dragutin je bio razmaženi sin bogatog industrijalca, a majka Dušica Vasiljević poznata balerina. Iz priča znam da, kad je moj deda umro, njegovo četvoro dece, među kojima je bio i moj otac, podelili su njegovo bogatstvo. Otac je tada počeo da živi sladak život, prvi u Beogradu je kupio “Bentli” – prisetio se davno Dušan.

Dušan nije krio i da se borio sa alkoholizmom, a godinama je bio u skladnom braku sa suprugom Mirjanom sa kojom ima ćerku Anu.

- Da se ponovo rodim, opet bih bio glumac! Uz svih sedam kora i sve teškoće, ne bih ništa menjao. Mislim da ne bih mogao ničim drugim da se bavim osim glumom. Svoj posao radio sam sa mnogo ljubavi. Kada vas jednom uhvati glumački virus, tu više leka nema - bio je iskren Golumbovski.

Naučio da živi sa 50 dinara, evo šta klaže Ljubomir Bandović o životu i novcu:

00:36

NAUČIO SAM DA ŽIVIM SA 50 DINARA! Glumac Ljubomir Bandović brutalno iskren u Sceniranju večeras od 20 časova

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.