PRIMAO JE BEDNU PENZIJU, A UNUKU JEDINOG SINA NIKADA NIJE VIDEO: Bolna ISTINA o životu MARKA NIKOLIĆA
Marko Nikolić, Foto: Damir Dervišagić

NEOPROSTIVO

PRIMAO JE BEDNU PENZIJU, A UNUKU JEDINOG SINA NIKADA NIJE VIDEO: Bolna ISTINA o životu MARKA NIKOLIĆA

Glumac koji je igrao Karađorđa i Gigu Moravca iz serije "Bolji život", osoba sa više od sto filmskih i televizijskih projekata, sačuvao je svoje dostojanstvo uprkos svemu

Objavljeno: 12:26h

Sa glumačkom penziom možete živeti kao "kokoška u ćumezu" rekao je jednom prilikom voljeni Giga Moravac, odnosno srpski glumački velikan Marko Nikolić i to se dešavalo od kako je otišao u penziju.

Međutim uprkos tome, glumac koji je igrao Karađorđa i Gigu Moravca iz serije "Bolji život", osoba sa više od sto filmskih i televizijskih projekata, sačuvao je svoje dostojanstvo. Posle duge i teške bolesti preminuo je 2019. godine,a evo i neke od poslednjih reči koje je podelio u svom intervjuu sa Gloriom.

Može li uopšte da se živi od glumačke penzije?

- Ukoliko su sami, glumci u penziji mogu da žive kao kokoške u ćumezu, a to znači u malom stanu u kome će nešto pojesti i spavati. Za sve drugo nema novca. Moja supruga radi, a deca su se osamostalila. Imam ih troje. Najstarija Senka je dugo na Radio Jugoslaviji bila urednik u Spoljnopolitičkoj redakciji, a odnedavno je u Rodi aranžer gondole. Sin Nikola živi u Italiji. Tamo je agent za prodaju nekretnina. Stalno mi šalje slike na kojima je u odelu i sa kravatom. Od njega imam i unuku Belindu koju nikada nisam video. To će se, nadam se, uskoro promeniti. Najmlađa Mina je završila glumu, igra u nekoliko predstava i radi u jednom kafiću.

Giga Moravac
foto: Printskrin/RTS

Ove godine dobili ste vredno priznanje. Povodom Dana državnosti Srbije dodeljena vam je Zlatna medalja za zasluge u oblasti kulture i umetnosti. Kakav je vaš stav o nagradama?

- Nisam se nešto nadobijao priznanja i nagrada. Neke su stigle kada ih nisam očekivao, a neke sam očekivao i nisam ih dobio. Zanimljivo mi je bilo kada mi je uručeno ovo poslednje priznanje, ljudi su me više pitali o kolikom je novcu reč nego što su mi čestitali. A nagrada nema novčanu nadoknadu. To samo govori o vremenu u kome živimo, u kome je novac stalno problem. Glumce je nekada bilo sramota da rade reklame, a danas je upravo zbog para reklama nešto što žele maltene više od uloge u Šekspirovom ili Nušićevom komadu.

Pogledajte i ovo, zapevao Andrija Milošević, sve PUCA:

00:18

Glumac Andrija Milošević zapevao

(Espreso/ Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.