OVO JE PRAVA ISTINA O ODNOSU PAVLA VUISIĆA I ČKALJE: Jedna STVAR GA JE užasno NERVIRALA, nije mogao da istrpi to
Čkalja i Pavle Vuisić, Foto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

GLUMCI

OVO JE PRAVA ISTINA O ODNOSU PAVLA VUISIĆA I ČKALJE: Jedna STVAR GA JE užasno NERVIRALA, nije mogao da istrpi to

Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, važili su za jedan od najharizmatičnijih, najuigranijih i najvoljenijih parova koje je publika obožavala

Objavljeno: 14:50h

Svi smo verno pratili dva druga u seriji i istoimenom filmu "Kamiondžije", Paja i Jare obeležili su jednu eru, a publika i dan danas citira omiljene replike iz kultnog serijala. Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, važili su za harizmatičan i dobro uigran glumački par, a publika ih je obožavala.

Na ekranima nam je izgledalo kao da su scene snimali u najvećoj ljubavi. Međutim sve u šta smo verovali je bilo daleko od istine - Pavle i Čkalja se nisu podnosili. Čkalja je bio prefekcionista kada je glumačka karijera u pitanju, često se dešavalo i da "preglumi", a Pavla je to užasno nerviralo.

Kada je Televizija Beograd desetak godina posle serije i filma želela da snimi nastavak "Kamiondžije opet voze", Pavle nije hteo ni da čuje. Na sreću, njegova supruga je u to vreme kupila plac, koji se i njemu dopao i pristao je da snimi nastavak pod uslovom da mu se isplati honorar koji je bio daleko iznad ponuđenog. Producenti nisu imali zakonsku mogućnost da mu daju više, ali su na kraju pronašli način i obezbedili mu traženi novac. Međutim i pored loših odnosa, Pavle je imao novi zahtev, da se i Čkalji mora podići honorar. Tako je snimljen nastavak "Kamiondžija".

U leto 1988. otkriveno je da je oboleo od karcinoma. Glumac se sa ovom opakom bolešću borio tri meseca i preminuo u svojoj šezdeset drugoj godini. Prestao je da odlazi u kafane i umro u samoći. Njegova poslednja želja bila je ispoštovana, pa niko od kolega nije prisustvovao sahrani. Otišao je u tišini. Bez pompe. Ostavio je dubok trag u filmskoj umetnosti u kojoj je bio maestralan, iako je prezirao publicitet koji mu je ona donosila. Sahranjen je na Novom groblju u "Aleji velikana" u porodičnoj grobnici od belog mermera.

(Espreso/ 011 Info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.