SVI JE PAMTE KAO SLUŽAVKU U MARATONCIMA: Ovako sada izgleda Melita Bihali koja je snimila eksplicitne scene U KADI
Melita Bihali, Foto: Printscreen Youtube/Centar film

svi je pamte

SVI JE PAMTE KAO SLUŽAVKU U MARATONCIMA: Ovako sada izgleda Melita Bihali koja je snimila eksplicitne scene U KADI

Jedna od najpoznatijih scena tog filma, o kojoj se i danas često govori, jeste kada sluškinja Olja kupa Maksimilijana Topalovića

Objavljeno:

Glumica Melita Bihali prvu filmsku ulogu imala je još 1970. godine kada je debitovala u kratkom filmu "Gastronauti". Otad je imala brojne serijske i filmske role, međutim, najzapaženija je ona koju je odigrala u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug".

Jedna od najpoznatijih scena tog filma, o kojoj se i danas često govori, jeste kada sluškinja Olja (Melita Bihali) kupa Maksimilijana Topalovića (Mića Tomić). On je u jednom trenutku uvlači u kadu i cepa joj bluzu. Godinama nakon što je snimljen taj film, otkriveno je da scena zapravo nije trebalo da izgleda tako. I sama glumica je tada bila iznenađena tajnim dogovorom Tomića i reditelja Šijana.

Melita Bihali
foto: Printscreen Youtube/MONDO PORTAL

Ono što je još zanimljivo u vezi s njenom ulogom jeste i deo koji publika nikada nije imala prilike da vidi jer je scena izbačena. Naime, trebalo je da se snimi scena u kojoj Melita Bihali gola leži u krevetu sa Aksentijem Topalovićem. Režiser je hteo da pokaže da je sluškinja Olja toj muškoj porodici služila i za seks. Međutim, zbog nesuglasica između nje i Bože Nikolića ti kadrovi su izbačeni.

- Snimalo se u Pančevu, u podrumu, u groznoj oronuloj kući. Ta kuća imala predivno dvorište i nama je bilo najslađe kada je pauza da sedimo u dvorištu. Tu je bio glavni pokojni Danilo Bata Stojković i jednostavno je u pauzi nestajao, a onda bi se pojavio sa snašom koja je nosila oval pržene ribe, vruću pogaču. Bata je bio veliki kavaljer za razliku od drugih kolega za koje se priča da su cicije. On to nije bio. On je svaki dinar trošio na društvo, bio je hedonista - govorila je svojevremeno glumica.

Mlađe generacije koje nisu imali prilike da odrastaju uz čuvene Maratonce ili "Ko to tamo peva", Melitu su mogli videti i u novijim ostvarenjima. Ona je igrala vlasnicu kafane u filmu "Petak 13" iz 2018. godine i Jadranku u "Nije sve kao što izgleda" iz 2019. godine.

Malo ko zna da je Melita zbog braka propustila mnoge bitne uloge. Naime, ona je bila udata za Ivana Bihalija koji je bio sin književnika osnivača Nolita Pavla Bihalija. Suprug joj je bio veoma ljubomoran te je zbog njega morala da odbija neke uloge koje bi joj možda i promenile karijeru.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.