SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA IMENOVALA NAŠEG GLUMCA: Rade Marjanović izabran za direktora
Radoslav Marjanović, Foto: Printscreen Youtube/Dani Danila Lazovića

čestike

SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA IMENOVALA NAŠEG GLUMCA: Rade Marjanović izabran za direktora

Profesionalnu karijeru započinje u Ateljeu 212. Bio je član Narodnog pozorišta u Beogradu

Objavljeno:

Skupština grada Beograda je na sednici održanoj 26. decembra 2022. godine donela odluku o imenovanju Radoslava Radeta Marjanovića za vršioca dužnosti direktora Pozorišta na Terazijama, saopštili su iz ove ustanove kulture.

Pre njega, funkciju direktora pozorišta obavljao je dramaturg Aleksandar Đaja.

Radoslav Rade Marjanović je pozorišni, filmski i televizijski glumac rođen je u Kraljevu 1950. godine. Detinjstvo je proveo u Kragujevcu pa smatra da je Kragujevčanin. Diplomirao je na Glumačkoj akademiji u Beogradu u klasi Minje Dedića.

Aleksandar Đaja, Flashdance, Pozorište na Terazijama, Mjuzikl
foto: Aleksandra Čolić

Profesionalnu karijeru započinje u Ateljeu 212. Bio je član Narodnog pozorišta u Beogradu, a kasnije i stalni član dramskog ansambla Pozorišta na Terazijama u kome je ostvario brojne uloge u kultnim muzičkim predstavama (izbor): Splitski akvarel, Priča o konju, Ljubavno pismo, Volim svoju ženu, Moj dečko, Tri frtalja Beograda, Soliter, Cigani lete u nebo, Lutka sa naslovne strane, Kabare, Jubilej, Poljubi me Kejt, Glorija, Producenti, Viktor Viktorija, Mister dolar...

Radoslav Marjanović
foto: Printscreen Youtube/Dani Danila Lazovića

Širu popularnost kod publike stekao je tumačeći uloge u televizijskim serijama scenariste Siniše Pavića (Bolji život, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa i Junaci našeg doba).

Pored umetničkog angažmana, Rade Marjanović je bio i član Upravnog odbora Pozorišta na Terazijama u tri mandata, od kojih je u jednom bio i predsednik.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.