KOMISIJA VLADE SRBIJE IMENOVALA SVETOZARA GONCIĆA: Buletu će mandat trajati 4 godine
Svetislav Bule Goncić, Foto: Dragana Udovičić

čestitke

KOMISIJA VLADE SRBIJE IMENOVALA SVETOZARA GONCIĆA: Buletu će mandat trajati 4 godine

"Potrebni su nam i mladi kadrovi, ne samo u Drami već i u drugim sektorima, moramo da uvedemo nove kadrove u Baletu i Operi"

Objavljeno:

Kadrovska komisija Vlade Srbije imenovala je danas, na predlog Ministarstva kulture i informisanja, Svetislava Buleta Goncića za upravnika Narodnog pozorišta, potvrđeno je Kuriru.

Goncić od novembra prošle godine obavlja funkciju vršioca dužnosti upravnika nacionalnog teatra. Mandat će mu sada trajati četiri godine. Na konkurs se javilo tri kandidata, a najozbiljniji konkurent poznatom dramskom umetniku bio je Konstantin Kostjukov.

Svetislav Bule Goncić
foto: Print Screen Youtube

- Potrebni su nam i mladi kadrovi, ne samo u Drami već i u drugim sektorima, moramo da uvedemo nove kadrove u Baletu i Operi. Balet očekuje važan jubilej, proslava stogodišnjice od osnivanja. Radimo klasična dela i istražujemo mlade pisce koji će u jednom momentu postati klasici. Jako je važno da se u jednoj ozbiljnijoj analizi napravi projekcija šta je potrebno mladim ljudima koji će biti nosioci repertoara - ovako je govorio Goncić za Kurir.

Za godinu dana uspeo je da zaposli mlade kadrove, ali da napravi uspešne predstave sa svojim saradnicima Anom Pavlović (Balet), Nikolom Mijailovićem (Opera) i Molinom Udovički Fotez (Drama).

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.