BRUTALNI NAPAD PROMENIO ŽIVOT ČUVENOG PISCA! Izgubio vid na jednom oku, ruka mu je NEUPOTREBLJIVA
Salman Ruždi, Foto: Profimedia

UŽAS

BRUTALNI NAPAD PROMENIO ŽIVOT ČUVENOG PISCA! Izgubio vid na jednom oku, ruka mu je NEUPOTREBLJIVA

Do sada se nije znao stepen Ruždijevih povreda, ali u intervjuu za španski dnevnik "Pais", Endru Vajli je objasnio koliko je napad bio ozbiljan i promenio život pisca

Objavljeno:

Angloindijski romanopisac i esejista Salman Ruždi je izgubio vid na jednom oku i ne može da upotrebljava jednu ruku nakon napada koji je pretrpeo dok se spremao da održi predavanje u američkoj državi Njujork pre dva meseca, potvrdio je njegov agent Endrju Vajli.

Brutalni napad promenio život pisca

Do sada se nije znao stepen Ruždijevih povreda, ali u intervjuu za španski dnevnik "Pais", Endru Vajli je objasnio koliko je napad bio ozbiljan i promenio život pisca.

- Njegove rane su bile duboke, on je izgubio vid na jednom oku - rekao je Vajli i dodao da je imao tri teške rane na vratu.

- Jedna ruka mu je onesposobljena jer su mu presečeni nervi na ruci. I ima još oko 15 rana u grudima i torzou. Dakle, to je bio brutalan napad - istakao je Vajli.

Salman Ruždi
foto: Profimedia

Agent je odbio da kaže da li je Ruždi još u bolnici, istakavši da je najvažnije da će preživeti. Vajli je, takođe, kazao da su on i Ruždi u prošlosti razgovarali o mogućnosti takvog napada.

- Glavna opasnost sa kojom se suočavao godinama nakon što je izrečena fatva je da ga napadne neko nasumično - rekao je on i naveo da se od toga ne može zaštititi jer je potpuno neočekivano i nelogično.

- Bilo je to kao ubistvo Džona Lenona - naglasio je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.