NETFLIX se predomislio uoči pete sezone "KRUNE" : Da li će kralj Čarls nastaviti da gleda seriju?
Kralj Čarls, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

NOVITETI

NETFLIX se predomislio uoči pete sezone "KRUNE" : Da li će kralj Čarls nastaviti da gleda seriju?

Izmišljena dramatizacija govori o političkim i privatnim dešavanjima koji su oblikovali vladavinu Elizabete II

Objavljeno:

Nakon bure u javnosti i javnog apela oskarovke Džudi Denč, Netfliks je ipak odlučio da usliši zahteve publike, prenosi "People".

Naime, na YouTube kanalu i zvaničnoj stranici dodata je napomena o odricanju od odgovornosti u susret novim epizodama.

- Nadahnuta stvarnim događajima, ova izmišljena dramatizacija govori o kraljici Elizabeti II i političkim i privatnim dešavanjima koji su oblikovali njenu vladavinu - sada se može pročitati.

Netfliks najavljuje novu sezonu serije „Kruna” kao „fiktivnu dramatizaciju” u jeku rasprave o nejasnim granicama između stvarnosti i mašte.

Peta sezona je fokusirana na devedesete godine prošlog veka, najteže dane za kraljevsku porodicu. U njenom fokusu je raspad braka Čarlsa i Dajane, ali i Dajanina tragična smrt.

U emisiji "The View", emitovanoj u četvrtak voditeljke su raspravljale o tome da li platforma treba da doda izjavu o odricanju od odgovornosti, koja objašnjava da je "Kruna" izmišljena verzija događaja, koji uključuju britansku kraljevsku porodicu.

Kraljica Elizabeta, Kraljica Elizabeta II
foto: Printscreen/Youtube/British Pathé

Džoj Behar tvrdila je da to nije potrebno, jer serija ima umetničku licencu.

Slavna komičarka Vupi Goldberg se je navela da se situacija menja kada je zabavni program inspirisan stvarnim ljudima i porodicama.

- Mislim da se događa i to da s jedne strane kažemo: "Pa, tu su članovi porodice". Razgovarali smo o tome u slučaju (Džefrija) Damera - dobacila je Goldberg.

- Da li je trebalo da razgovaraju s članovima porodice? Ali, nisu razgovarali s članovima porodice, jer znaju da će oni reći: "Molim vas, nemoj to da radite" - rekla je slavna komičarka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.