"KRVAVA BAJKA" DANAS NA KURIR TELEVIZIJI: Pogledajte potresnu priču o stradanju kragujevačkih đaka
Foto: Promo

FILM

"KRVAVA BAJKA" DANAS NA KURIR TELEVIZIJI: Pogledajte potresnu priču o stradanju kragujevačkih đaka

U ovom teškom vremenu, najmlađi su se dovijali na najrazličitije načine

Objavljeno:

Danas u 17.10 časova na Kurir televiziji imaćete priliku da pogledate jugoslovenski film "Krvava bajka" iz 1969. godine.

Film je režirao Branimir Tori Janković, koji je napisao i scenario. Domaći film "Krvava bajka" predstavlja sećanje na žrtve kragujevačke tragedije iz drugog svetskog rata. Opisano je kroz priču o grupi dečaka, uličnih čistača cipela. Govori o životu naših glavnih junaka u okupiranom gradu gde okupator sprovodi brojne represivne mere i uzima mnoge nevine živote.

U ovom teškom vremenu, najmlađi su se dovijali na najrazličitije načine, a mladi dečak po imenu Mali Piljak dolazi na ideju da se svojom družinom, pred kasarnom, organizuje čišćenje prljavih vojničkih cipela. To je bio njihov način da prežive i dođu do zarade. Međutim, nakon jednog sukoba sa partizanskim odredom u okolini grada, okupator besan zbog svojih gubitaka odlučuju da se osveti za smrt svojih vojnika, ubijanjem 100 nedužnih civila za svakog ubijenog vojnika. Kada nakon ove odluke mališani odbiju da očiste okupatorske čizme, okupator odlučuje da i njih odvede na streljanje. Streljano je ukupno 8000 građana i dok se za njih držalo opelo i dok zvone zvona, Kragujevac je zavijen u crno.

U glavnim ulogama igraju Slobodan Mladenović, Zorica Miladinović, Mira Stupica, Mija Aleksić, Velimir Bata Živojinović, Franek Trefalt, Ljuba Tadić, Vasa Pantelić, Ljubiša Jovanović, Janez Vrhovec, Severin Bijelić, Bogoljub Dinić, Dragomir Felba, Ljuba Kovačević, Franjo Kumer, Ljubomir Ubavkić Pendula, Rajko Stojadinović i mnogi drugi.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.