OVO SE DANAS DEŠAVA U PORODIČNOJ KUĆI NEBOJŠE MILOVANOVIĆA: Svi su ovo ČEKALI
Nebojša Milovanović, Foto: Damir Dervišagić

pogledajte

OVO SE DANAS DEŠAVA U PORODIČNOJ KUĆI NEBOJŠE MILOVANOVIĆA: Svi su ovo ČEKALI

Poznat je filmskoj i televizijskoj publici poznat po ulogama kapetana u TV seriji Koreni, pukovnika Kašanina u serijalu Vojna akademija i Zorana Tomovića u telenoveli Tajne vinove loze

Objavljeno:

Srpski glumac je rođen u Valjevu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu 1999. godine. u klasi Vladimira Jevtovića, a od tada je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Zanimljivo je da je glumu upisao tek iz drugog pokušaja, dok je u međuvremenu studirao veterinu.

Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1999. godine i tu je ostvario nekoliko zapaženih uloga u predstavama: Uobraženi bolesnik, Sumnjivo lice, Višnjik, Švabica, Mletački trgovac, Šine, Beogradska trilogija, Prljave ruke, Paviljoni, Andromaha, Lulu, Zamak... Pored JDP-a, povremeno nastupa i u Ateljeu 212.

nebojša milovanović
foto: Dado Đilas

Poznat je filmskoj i televizijskoj publici poznat po ulogama kapetana u TV seriji Koreni, pukovnika Kašanina u serijalu Vojna akademija i Zorana Tomovića u telenoveli Tajne vinove loze.

Igra u kultnim predstavama koje su na tekućem repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta: Švаbicа, Mletаčki trgovаc, Šine; kao i nekada, u predstavama Beogrаskа trilogijа, Prljаve ruke, Pаviljoni, Andromаhа, Lulu, Zаmаk.

U drugim pozorištima ostvario je zanimljive uloge u predstavama: Turnejа i Kući (Atelje 212); Prokletа аvlijа i Svinjski otаc (Kruševаčko pozorište); Kаj sаd (BDP).

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Poznat je i po ulogama s malog ekrana, iz TV serija Ono kao ljubav, Pozorište u kući i Lift, a upravo je završio Vojnu akademiju. Igrao je u filmovima Miloš Branković, Optimisti, Bora pod okupacijom, Belo odelo, Bure baruta, Lajanje na zvezde…

Pored klasične glume, Nebojša Milovanović radi i stendap komediju, tj. kabare pod nazivom Стендаун са Небојшом Миловановићем, za koju je dobio i nekoliko nagrada.[5] Radio je sinhronizacije animiranih filmova i serija za studije za studije Blu haus, Livada Beograd, Metro Film, Mirius i Mobi kao i za Prizor i Hepi TV

nebojša milovanović
foto: Damir Dervišagić

Glumac Nebojša Milovanović i njegova supruga Tijana, sa njihovo četvoro dece, primer su mnogima jer bogatstvo stanuje tamo gde se poklope sreća, harmonija, ljubav i deca. Ćerke Vera i Nada, i sinovi Stojan i Andrija su snaga i pokretači dramskog umetnika i njegove supruge.

Nebojša Milovanović danas slavi rođendan i puni 48 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.