UPRAVO JE SAOPŠTENO: Umro VELIKAN, TUGA
Čovek, Foto: Printscreen/Youtube/ CTVBY

crne vesti

UPRAVO JE SAOPŠTENO: Umro VELIKAN, TUGA

Porodica je u velikoj žalosti

Objavljeno: 19:45h

Napustio nas je još jedan veki čovek.

Ljudi se opraštaju od njega.

Javljene su teške vesti.

Porodica je u velikoj žalosti.

Umro je režiser filmova „Večni zov” i „Senke nestaju u podne”.

Režiser
foto: Printscreen/Youtube/ CTVBY

Tragičnu vest potvrdio je Savez kinematografa Rusije.

„U 90. godini života, naš prijatelj i kolega, član Saveza kinematografa Rusije, laureat Državne nagrade SSSR-a i nosilac ordena „Značka Čast“, ​​„Orden časti“, „Za zasluge otadžbini“ preminuo reditelj igranog filma Vladimir Arkadjevič Krasnopoljski“, navodi se u poruci.

Reditelj je zajedno sa Valerijem Uskovom, snimio legendarne filmove kao što su "Večni poziv", "Taiga Landing", "Senke nestaju u podne", "Dve sudbine" i mnoge druge.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ CTVBY

Premijera "Večnog poziva" održana je 1973. godine Obožavaoci su tužni zbog smrti reditelja i izražavaju saučešće njegovoj porodici. „Nastavljamo da gubimo velike stvaraoce. Još jedna dobra osoba i talentovani reditelj postao nas je napustio. Saučešće porodici i prijateljima“; „Tuga...“, pišu na Vebu.

Režiser
foto: Printscreen/Youtube/ CTVBY

Vladimir Krasnopoljski je napustio 85-godišnju suprugu Vandu Krasnopoljsku. Zajedno su odgajali svoju ćerku Elenu, koja je krenula stopama svog oca, ali je potom promenila profesiju, postavši poznati konjički trener. Unuk Vasilij se takođe okušao u bioskopu, glumeći u brojnim filmovima.

Režiser
foto: Printscreen/Youtube/ CTVBY

Vladimir Krasnopoljski je rođen 14. juna 1933. godine Završio je Istorijsko-filološki fakultet . Radio je u Sverdlovskom filmskom studiju od 1962. godine, nakon čega je prešao u Mosfilm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.