IZAŠLA ISTINA O POREKLU NATAŠE NINKOVIĆ, I GARANTUJEMO DA ĆE VAS ZAKUCATI ZA POD: Sve je bilo LAŽ
Nataša Ninković, Foto: Youtube printscreen

otkrivamo

IZAŠLA ISTINA O POREKLU NATAŠE NINKOVIĆ, I GARANTUJEMO DA ĆE VAS ZAKUCATI ZA POD: Sve je bilo LAŽ

Glumu je zavolela kao osmogodišnjakinja, igrajući u amaterskoj predstavi Crvenkapa.

Objavljeno: 11:51h

Nataša Ninković Šarenac srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

Nataša Ninković
foto: © ATA Images

Prvi veliki film u kome se predstavila jugoslovenskoj publici bio je filmski klasik Tri karte za Holivud iz 1993, a prvu veliku ulogu ostvarila je pet godina kasnije, u ratnoj drami Spasitelj. Nacionalnu popularnost stekla je krajem milenijuma ulogom Ruške u TV seriji Porodično blago, i 2003. u filmu Profesionalac. Podjednako zastupljena na televiziji, na filmu i pozorištu, uspon na domaćoj sceni nastavila je zahvaljujući projektima poput — TV serija Ranjeni orao, Cvat lipe na Balkanu i Senke nad Balkanom, a zatim i kroz zapažene uloge u filmovima Ivkova slava, Stado, Ajvar i Dara iz Jasenovca. Kritičari su najviše bili naklonjeni njenoj ulozi Marije u filmu Klopka i Natalije u seriji Ubice mog oca, kao i njenim pozorišnim izvođenjima Gospođice Ive Andrića i Hede Gabler Henrika Ibsena.

Natašu Ninković često smatraju jednom od najboljih glumica svoje generacije, u prilog čemu svedoči njen kontinuirani angažman u nekim od najuspešnijih televizijskih poduhvata, kao i Nagrada „Žanka Stokić”, za izuzetan doprinos srpskoj umetnosti. Osim ove nagrade, čija je najmlađa dobitnica, za svoj umetnički izraz dobila je i nagradu „Raša Plaović”, kao i dve nagrade „Carica Teodora”. Detinjstvo je provela sa roditeljima — Brankom i Milenom, i sa bakom koja joj je govorila da je mimo svijet, budući da je mala Nataša umela da bude svojeglava.

Ninkovićeva kaže da joj je detinjstvo bilo ispunjeno igrom, bezbrižnošću, toplinom, veselošću i voljom za životom. Rado govori o velikoj vezanosti za majku, od koje je, kako kaže, uvek dobijala samo beskrajnu ljubav i apsolutnu slobodu, bez sputavanja.

Glumu je zavolela kao osmogodišnjakinja, igrajući u amaterskoj predstavi Crvenkapa.

1 / 5 Foto: Youtube printscreen

Nataša je rođena u Trebinju, 22. jula 1972. godine, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu, i danas ističe da je za Hercegovinu vezuju lepe uspomene.

Iako je većina nacije bila ubeđena da je iz Srbije, garantujemo da ćete sada ostati šokirani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.