EVO KAKO DANAS IZGLEDA ČUVENI MAGNUM IZ 80-IH! Žene su DIVLJALE zbog njega, i dan danas nosi ZAŠTITNI ZNAK (FOTO)
Tomas Selek, Foto: Printscreen

AUU

EVO KAKO DANAS IZGLEDA ČUVENI MAGNUM IZ 80-IH! Žene su DIVLJALE zbog njega, i dan danas nosi ZAŠTITNI ZNAK (FOTO)

On je najpoznatiji brk Holivuda

Objavljeno: 12:08h

Glumca Toma Seleka (71) mnogi pamte po ulozi privatnog detektiva Tomasa Magnuma u kultnoj krimi seriji ”Magnum” koja se prikazivala 80-ih.

Magnum je živeo na Havajima i vozio crveni Ferrari, a za ulogu u seriji koja je trajala osam sezona dobio je i Emi nagradu. Inače, jedan je od najdugovečnijih glumaca, a svoj zaštitni znak, brkove, obrijao je samo kada su to zahtevale uloge.

Nije ih nosio u filmu ”In & Out“ iz 1997. godine, a prije toga obrijao ih je 1976. za ulogu u ”Charliejevim anđelima”. Iako je od dana njegove najveće slave prošlo već nekoliko desetljeća, novije fotografije pokazuju kako je glumac još uvek u dobroj formi, a zadržao je i svoj zaštitni znak.

Tomas Magnum
foto: Printscreen

Selek se rodio 1954. godine u Detroitu u porodici domaćice i investitora nekretnina. Pohađao je Univerzitet Južne Kalifornije, a na zadnjoj godini studija dobio je košarkašku stipendiju, no ubrzo je stigla i prva televizijska uloga i to u filmu ”The Dating Game” 1965. godine, a onda se pojavio u brojnim reklamama poput one za Pepsi, a pre uloge u ”Magnumu” pojavio je u nekoliko neuspešnih serija.

U karijeri je naišao i na jako tešku odluku. Naime, morao je da bira između uloge Indiane Jonesa u ”Otimačima izgubljenog kovčega” i Tomasa Magnuma, a brojni ga pametne i po ulozi u seriji ”Prijatelji” kada je glumio Monicinog starijeg dečka doktora.

Tom se zatim ponovo obrijao za ulogu u predstavi ”A Thousand Clowns” na Broadwayu 2001. godine. Zanimljivo je i kako je 2015. godine bio uključen u “International Moustache Hall of Fame”, a i kako se ”najpoznatiji holivudski brk”, kako mu često tepaju, odlučio da glumi s vremena na vreme.

Godine 1971. oženio se s manekenkom Jacqueline Ray, te je usvojio njenog sina Kevina, no brak je završio 1982. Ponovo se oženio pet godina kasnije s Jillie Mack, a par zajedno ima ćerku Hanu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.