"PREMLADA SAM ZA OVU DIJAGNOZU": Mlada glumica se bori sa TEŠKOM BOLEŠĆU, NE POSTOJI LEK ZA NJU
Foto: Printscreen

jezivo

"PREMLADA SAM ZA OVU DIJAGNOZU": Mlada glumica se bori sa TEŠKOM BOLEŠĆU, NE POSTOJI LEK ZA NJU

– Rečeno mi je da bi uzrok u mom slučaju mogao biti nasledan. Počela sam da razgovaram s mamom i drugim članovima porodice i otkrila da i oni pate zbog bolova u zglobovima, samo su to uzimali kao ‘normalno stanje’ zbog starosti – ispričala je

Objavljeno:

Američka glumica Dženi Gart (50) iz poznate serije “Beverly Hills 90210” već se pet godina bori s osteoartritisom, hroničnom, degenerativnom bolesti zglobova čiji je osnovni uzrok propadanje zglobne hrskavice.

– Kad su mi lekari otkrili zašto me toliko bole zglobovi pri benignim aktivnostima, prva pomisao bila mi je da sam premlada za artritis – progovorila je za magazin People, te kaže da je na bolest uticalo više stvari: geni, hormonalne promene u ženskom telu, psihičke i fizičke traume, ali i delovanje određenih enzima i hemijskih spojeva.

– Rečeno mi je da bi uzrok u mom slučaju mogao biti nasledan. Počela sam da razgovaram s mamom i drugim članovima porodice i otkrila da i oni pate zbog bolova u zglobovima, samo su to uzimali kao ‘normalno stanje’ zbog starosti – ispričala je dodajući da neće dopustiti da je bolest pobedi.

Otkrila je i da koristi gel protiv bolova kada joj zatreba, a pazi i na težinu i prehranu. Izbacila je baš sve prerađene proizvode, crveno meso, mleko i mlečne proizvode, odnosno sve što može uzrokovati bolnu upalu. Takođe je uvrstila namirnice s protuupalnim djelovanjem, od bobičastog voća (prirodni protuupalni eliksir) i puno ribe. Svesna je, kaže, da osteoartritis nema leka, no aktivniji život joj pomaže sve činiti podnošljivijim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.