SIN MU NIJE BIO NA SAHRANI, TEK SADA PROGOVORIO O SVEMU: Miljko Živojinović prvi put o SMRTI SVOG OCA!
Velimir Bata Živojinović, Foto: prentscreen/youtube/RTS Zabava

otac i sin

SIN MU NIJE BIO NA SAHRANI, TEK SADA PROGOVORIO O SVEMU: Miljko Živojinović prvi put o SMRTI SVOG OCA!

Velimir Bata Živojinović je velikan jugoslovenske kinematografije, a preminuo je 22. maja 2016. godine.

Objavljeno: 16:08h

Miljko Živojinović, sin Bate Živojinovića je patio što oca nije mogao dosledno da isprati na večni počinak

Velimir Bata Živojinović je velikan jugoslovenske kinematografije, preminuo je 22. maja 2016. godine. Na sahrani glumca su prisustvovale mnoge kolege i prijatelji, ali njegov sin nije mogao da prisustvuje.

Prvi put je progovorio o smrti svoga oca i o bolu koji nosi godinama.

- I danas me boli što nisam mogao da ispratim oca, a to je neko osnovno hrišćansko pravo. Ocu i majci bilo je uskraćeno da budemo zajedno poslednjih godina. Verujem da je sekiracija i briga za mene mnogo uticala na njihovo zdravlje. Možda bi duže živeli da je situacija bila drugačija - izjavio je Miljko Živojinović.

1 / 4 Foto: Printscreen/ Instagram/ batazivojinovic

Poslednju želju Bati Živojinoviću da vidi sina nisu mogli da usliše, ali su se videli preko video-poziva.

- Moja ćerka Dina otišla je u bolnicu i uključila kameru. Odslušali smo zajedno pesmu Olivera Dragojevića „Moj galebe“. Celog života smo je slušali kad smo išli na more, a na kraju je to bila naša oproštajna pesma. Tada je imao jedan komentar, na osnovu kojeg sam zaključio da odlazi, ali, vedar duh ga nije napuštao do poslednjeg trena - rekao je Miljko koji je bez majke Lule ostao u decembru 2019. godine. Bata je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a plan je da se njegovi posmrtni ostac premeste u Koraćicu, gde će počivati sa voljenom suprugom Lulom.

- To je bila njihova želja, a sestra i ja smo se dogovorili da im je ispunimo. Tatina familija rodom je iz Koraćice, a mama je to mesto obožavala. U jednom periodu su tamo živeli. Zapravo, kad se sve sabere, mislim da su više vremena proveli u Koraćici, nego u Beogradu. Njihovi grobovi gledaće u pravcu naše kuće - rekao je Miljko.

(Espreso / Najžena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.