ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: U čast prvoklasne glumice Olivije Njutn Džon - "BRILJANTIN"
,,Briljantin", Foto: Printscreen/Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

MJUZIKL!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: U čast prvoklasne glumice Olivije Njutn Džon - "BRILJANTIN"

,,Briljantin" čini mjuzikl iz 1971. godine koji je preko noći postao holivudski klasik i inspirisao mase gledalaca i umetnika

Objavljeno: 09:48h

Espreso danas donosi legendarni mjuzikl ,,Briljantin", u čast nedavno preminule glavne glumice u tom ostvarenju, Olivije Njutn Džon.

Zvezde koje ste voleli su: Džon Travolta, Olivija Njutn-Džon, Stokard Čening i Džef Konavej.

Briljantin
foto: Wikipedia

,,Briljantin" čini mjuzikl iz 1971. godine koji je preko noći postao holivudski klasik i inspirisao mase gledalaca i umetnika. Film dočarava srednjoškolski svet prijateljstva, romansa i avanture grupe tokom 1950-ih.

Slomljeno srce mi nije nepoznato."

Dobrodošli u ,,Briljantinov" svet pesme i igre gde se ,,dobra devojka" Sendi i buntovni Deni vraćaju u srednjoškolsku realnost nakon letnje romanse. Pokušavaju da se izbore sa očiglednim razlikama njihovih društvenih ekipa.

1 / 15 Foto: Printscreen/Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

Film je premijerno prikazan u Njujorku 16. juna 1978. godine.kada je postigao izuzetan uspeh. Proglašen je za najprofitabilniji film godine.

Ma šta kažeš lepotane."

Nastavak ovog mjuzikla, ,,Briljantin 2", snimljen je 1982. godine i u njemu je iste uloge glumilo samo nekoliko članova prvobitne postave iz 1978. godine.U glavnim ulogama su zablistali Mišel Fajfer i Maksvel Kolfild.

Ko treba da pogleda ovaj film?

,,Briljantin" definitivno treba da pogledaju svi obožavatelji dobrih starih klasičnih mjuzikala. Ovo je jedan od onih filmova koji se ne zaboravljaju i kojima se mnogi rado vraćaju. Uživajte u vrhunskom plesu, pesmi i izuzetnoj glumi ,,Briljantina".

Bonus video:

18:12

VEČERNJI DNEVNIK 09.08.2022

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.