UMRO POZNATI GLUMAC: Saopštene teške vesti
Foto: Printscreen/Youtube/ TOPRAKSERGEN TV

tuga

UMRO POZNATI GLUMAC: Saopštene teške vesti

Njegove uloge svi će pamtiti

Objavljeno: 19:18h

Umro je veliki čovek.

Kolege i porodica se opraštaju od njega.

Njegove uloge svi će pamtiti.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ TOPRAKSERGEN TV

U Bodrumu preminuo pozorišni i glasovni glumac Semih Sergen.

U Bodrumu je preminuo otac pozorišnih glumaca Buraka Sergena i Topraka Sergena, majstor umetnik Semih Sergen. Posle gorke vesti, Burak Sergen je na svom Instagram nalogu podelio fotografiju sa ocem uz napomenu „Dragi moj oče, zbogom“.

Ministarstvo kulture i turizma uputilo je saučešće preminulom umetniku Semihu Sergenu.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ TOPRAKSERGEN TV

U poruci objavljenoj na nalogu Ministarstva na društvenim mrežama „Sa tugom smo saznali vest o smrti bioskopskog, pozorišnog i glasovnog glumca Semiha Sergena. Neka se Gospod smiluje našem umetniku, strpljenje želimo njegovoj porodici i rodbini. Saučešće našoj umetničkoj zajednici.” korišćeni su izrazi.

Odigrao je više od 100 glavnih uloga u pozorištu i postavio više od 40 predstava. Ima 11 knjiga u kojima je sakupio drame i 17 knjiga poezije. Pripremio sam prvih 45 pesničkih zapisa u Turskoj. Usledile su razne kasete i CD-ovi, ona. Podelila je glavnu ulogu sa Išikom Jenersuom u prvom fotoromanu prevedenom u Turskoj. Upoznao je Iešilčama 1958. u filmu pod nazivom Veiled Gol.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ TOPRAKSERGEN TV

Sergenove pesme i priče su prihvaćene i objavljene u časopisu Turk Dili, koji je pisao članke za mnoge novine i časopise, posebno za časopis „Milli Kultur”. Semih Sergen, koji danas živi u Bodrumu, rukovodi Pozorištem Semih Sergen i prijatelji, koje je osnovao pod svojim imenom, i otac je pozorišnih glumaca Buraka Sergena i Topraka Sergena.

Semih Sergen je rođen u Istanbulu kao sin porodice koja već devet generacija živi u Istanbulu. U mladosti je radio na raznim poslovima, od stolarije do molera. Sergen, čija se ljubav prema pozorištu formirala u detinjstvu, započeo je pozorišni život na neki način kao šef pozorišnog odeljenja škole koju je pohađao.

Glumac
foto: Printscreen/Youtube/ TOPRAKSERGEN TV

Kasnije je polagao ispit za mornaricu, koji je polagao na zahtev porodice. kazanvas. Ali je i tajno polagao ispit na konzervatorijumu. Godine 1949. postao je student magistara kao što su Nurettin Sevin, Mahir Canova i Cuneit Gokcer na Državnom konzervatorijumu u Ankari.

Nakon što je diplomirao na Visokom odseku za pozorište Državnog konzervatorijuma u ​​Ankari sa prvim mestom, igrao je mnoge značajne likove u godinama koje su usledile. Ponekad je na sceni bio Don Karlos, ponekad III. Selim. Kao i narednik Masgrejv, vozač Ahmet i Mimar Sinan.

Stigle su vesti da je danas umro i poznati pevač.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.