UPRAVO JE SAOPŠTENO: Umro POZNATI PEVAČ u 60. godini, TUGA
Pevač, Foto: Printscreen/Youtube/ Daniel Levi

CRNE INFORMACIJE

UPRAVO JE SAOPŠTENO: Umro POZNATI PEVAČ u 60. godini, TUGA

Svi su u velikoj žalosti, njegovi hitovi će se pamtiti

Objavljeno:

Jedan veliki čovek je napustio ovaj svet.

Bolest je bila jača od njega.

Svi su u velikoj žalosti, njegovi hitovi će se pamtiti.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Daniel Levi

Umro je pevač Danijel Levi u 60. godini života. Biće sahranjen ove nedelje na groblju Sen Pjer u Marseju, u Buš du Ronu. Ceremonija će se održati u 14.30 časova, objavila je umetnikova udovica Sandrin Levi na zvaničnom Instagram nalogu pevača, poznatog po ulozi Moisa u mjuziklu "Deset zapovesti".

Ipak, prema njenim rečima, bdenje u sinagogi de la Roz, u Marseju, održano je u subotu uveče. Rođen 1961. u Konstantinu u Alžiru, Danijel Levi je bio najmlađi u porodici sa sedmoro dece i detinjstvo je proveo u Lionu. Nakon što je desetak godina studirao klavir, karijeru je započeo ranih 1980-ih sa prvim albumom pod nazivom „Koktel“.

Danijel Levi
foto: Printscreen/Youtube/ Daniel Levi

Ali upravo sa mjuziklom "Deset zapovesti" umetnik je 2000. godine doživeo nacionalni uspeh, posebno sa ključnom pesmom "L'Envi d'Aimer". Nekoliko godina ranije, 1993. godine, snimio je „Ce reve bleu”, pesmu iz Diznijevog crtanog filma „Aladin”, u duetu sa pevačicom Karine Costa.

Bio je kompletan umetnik, autor, kompozitor i izvođač. Preminuo je od raka debelog creva protiv kojeg se borio nekoliko godina. Proslavio se 2000. godine igrajući Mojsija u veoma uspešnom mjuziklu Deset zapovesti, koji su napisali i komponovali Eli Čuraki i Paskal Obispo.

Danijel Levi
foto: Printscreen/Youtube/ Daniel Levi

Njegova karijera je, međutim, počela mnogo ranije, 80-ih godina, kada je komponovao i snimio svoje prve albume obeležene džezom i soulom.

Strast za kompozicijom i pisanjem koju će nastaviti da koristi tokom 2000-ih i 2010-ih, nastavljajući da prilično redovno izdaje albume. Međutim, 2019. je objavio da ima rak debelog creva. Bio je u bolnici od aprila 2022. Imao je 60 godina.

Pevač se nekoliko godina borio sa rakom debelog creva.

Uveče je ministarka kulture Rima Abdul-Malak odala počast glasu i borbi Daniela Levija. „Njegov glas je bio, jedinstven, moćan“, napisala je ona na Tviteru.

Danijel Levi
foto: Printscreen/Youtube/ Daniel Levi

Pevači, komičari, televizijske ličnosti: mnogi su reagovali na pevačičinom Instagram nalogu na poruku u kojoj se najavljuju datum i vreme sahrane kako bi izrazili saučešće porodici. Dokaz da je Daniel Levi bio popularan i voljen pevač.

Žan-Pjer Fuko je napisao: „Molitve za Danijela Levija, jednostavnog, talentovanog, neka počiva u miru!“

Danijel Levi
foto: Printscreen/Youtube/ Daniel Levi

Godine 2000, Daniel Levi je postigao priznanje ulogom Moiza u mjuziklu Elie Chourakui i Pascal Obispo "The Ten Commandments" i njegovom glavnom pesmom "L'Envie d'aimer".

Nakon nekoliko prestižnih saradnja, poput one sa Glorijom Gejnor, koja ga je angažovala u prvom delu njegove evropske turneje, ili Mišelom Legranom, koji mu je ponudio da snimi pesme iz soundtracka filma „Parking” Žaka Demija (1985), Daniel Levi je učestvovao u svom prvom mjuziklu 1991. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.