EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA ANICA DOBRA: Pašćete sa stolice, OVO JE NEMOGUĆE
Foto: Zorana Jevtić

šok

EVO KOLIKO ZAPRAVO GODINA IMA ANICA DOBRA: Pašćete sa stolice, OVO JE NEMOGUĆE

Pored toga što je jedna od omiljenih glumica u Srbiji i regionu, Anica Dobra uživa veliku popularnost i u Nemačkoj gde je smatraju za glumicu prve klase kojoj priželjkuju prestižnu nagradu „Oskar"

Objavljeno: 12:23h

Anica Dobra je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Pored uloga u domaćim predstavama, filmovima i serijama često glumi i u ostvarenjima nemačke kinematografije. Detinjstvo, mladost i obrazovanje U periodu od 1977. do 1981. godine živela je i školovala se u Frankfurtu na Majni. Zavolela je i dobro savladala jezik, ali se vratila u Srbiju kako bi upisala Akademiju dramskih umetnosti (današnji Fakultet dramskih umetnosti – FDU). Primljena je u klasu profesora Predraga Bajčetića, a diplomirala je 1987. godine.

Privatni život

Glumica Anica Dobra živi u Beogradu. Udata je za Miodraga Miću Softića i ima ćerku Minu. Retko se pojavljuje u javnosti i dugo razmišlja pre nego što da intervju za novine. Kada to učini, ne priča o svom ličnom životu. Privržena je svojoj porodici i daje joj prednost nad karijerom.

1 / 5 Foto: Dragan Kadić

Filmska i televizijska karijera

Anica Dobra je 1985. godine snimila prvi kratkometražni film pod nazivom“Pera Panter“. Već sledeće godine je tumačila Evicu u komediji „Pokondirena tikva“. Tokom 1987. godine snimila je filmove „Ivanov“, „Život radnika“ i „Već viđeno“.

Anica Dobra
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dobra je 1988. godine snimila film „Život sa stricem“, te igrala pevačicu Lili u drugom nastavku kultnog filma „Balkan Ekspres“. Tokom naredne godine glumila je u „Sabirnom centru“ i „Metli bez drške“. U filmu „Kako je propao rokenrol“ tumačila je tinejdžerku Barbaru, zahvaljujući kojoj je stekla veliku popularnost.

Usledile su uloge u nemačkim filmovima „Rosamunde“ i „Spieler“ iz 1990. godine i „Wildfeuer“ i „Nie im Leben“ iz 1991. godine. Anica je 1992. godine nemačkoj publici predstavila film „5 Zimmer, Kűche, Bad“. U domaćim bioskopima gledali smo je u ulogama Zoranove majke u filmu „Tito i ja“ i Lune u „Crnom bambarderu“.

anica dobra
foto: Filip Plavčić

Vratila se u Nemačku gde je u periodu 1993. do 2008. godine snimila na desetine filmova, poput „Die Männer vom K3“, „Frauen sind was Wunderbares“, „Tödliche Schwesterliebe“, „Alphamann: Die Selbstmörderin“, „Mutter wider Willen“, „ABC des Lebens“, „Edel & Starck“, „Spezialauftrag: Kindermädchen“, „Ein Familienschreck kommt selten allein“.

Na radost njenih obožavalaca u Srbiji i regionu, Anica se 2007. godine vratila u Beograd kako bi sa Nebojšom Glogovcem i Natašom Ninković snimila dramu „Klopka“.

manda, anica dobra
foto: Filip Plavčić

Naredne godine snimila je filmove „Verrückt nach Emma“, „Die Alpenklinik – Aus heiterem Himmel“, „Ein Ferienhaus in Marrakesch“, „Universalove“, „Mein Schüler, seine Mutter & ich“u Nemačkoj.

U domaćem filmu „Ljubav i drugi zločini“ koji je premijerno prikazan 2008. godine tumačila je Anicu. Usledila je vrlo značajna uloga u filmovima „Žena sa slomljenim nosem“ i „Neko me ipak čeka“.

Rođena je 3. juna 1963. godine što znači da ima 59 godina.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.