EVO KOLIKO GODINA IMA MILAN VASIĆ: Srušićete se od ŠOKA!
Milan VAsić, Foto: Printscreen

AU, KO BI REKAO

EVO KOLIKO GODINA IMA MILAN VASIĆ: Srušićete se od ŠOKA!

Jedan je od omiljenijih srpskih glumaca

Objavljeno:

Milan Vasić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, prepoznatljiv po ulogama u predstavama „Pevaj, brate“ i „Cimeri“, serijama „Ono naše što nekad bejaše“, „Bela lađa“ i „Komšije“, te filmovima „Konji vrani“ i „Zona Zamfirova 2: Vrati se, Zone“.

Fakultet dramskih umetnosti je upisao u Prištini. Zbog ratnih dešavanja na Kosovu zanat je „pekao“ i u Beogradu i Varvarinu, a diplomirao je u Vranju. Član je Narodnog pozorišta Priština čije je sedište u Gračanici.

Sa svojim ansamblom odigrao je brojne predstave u srpskim delovima Kosova i Metohije. Kako je u jednom intervjuu rekao, predstave su igrali i u mestima u kojima živi po jedan gledalac srpske nacionalnosti. Osim toga, povremeno glumi i u drugim pozorištima, a jedna od predstava koja mu je donela veliku popularnost bila je „Pevaj, brate“ u kojoj je igrao sa kolegama Andrijom Miloševićem i Milanom Kalinićem.

Milan Vasić
foto: Dragana Udovičić

Milan Vasić je rođen 31. januara 1979. godine u Kosovskoj Kamenici i ima tačno 43 godine. Rastao je na Kosovu uz oca Ljubomira, majku Oliveru i sestre Tamaru i Milenu za koje je veoma vezan. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Trenirao je fudbal i rukomet, te igrao i pevao u lokalnom kulturno-umetničkom društvu.

Upravo tako je otkriven njegov talenat za glumu, pa je pobedio na jednom amaterskom takmičenju. S obzirom da su mnogi uvideli njegov glumački potencijal, nagovarali su ga da upiše Fakultet dramskih umetnosti. Bilo je i onih koji su govorili da je za prolazak na prijemnom potreban novac.

Pošto je bio svestan da roditelji ne mogu da plate, odlučio je da se prijavi na polaganje prijemnog ispita na Pravnom fakultetu, te da nastavi očev posao. Ipak, na nagovor svoje učiteljice iz osnovne škole prijavio se za prijemni i primljen na Fakultet dramskih umetnosti u Prištini. Godinu i po dana kasnije počeo je rat na Kosovu, a studenti glume su pozvani u Beograd da nastave studije. Bio je u klasi profesora Svetozara Rapajića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.