NAGRADA ZA FILM "CRNA TAČKA EVROPE: Veliki uspeh Nemanje Stankovića, urednika i novinara Kurir televizije
Foto: Promo

svaka čast

NAGRADA ZA FILM "CRNA TAČKA EVROPE: Veliki uspeh Nemanje Stankovića, urednika i novinara Kurir televizije

Autor je na originalan i kreativan način uspeo da uputi gledaoce u istoriju ovog ekološkog problema, kao i da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine

Objavljeno: 16:35h

U selu Vrmdža kod Sokobanje, održan je šesti po redu internacionalni festival ekološkog i turističkog dokumentarnog filma, "Vrmdža Fest 2022".

Film govori o sanaciji deponije Vinča kod Beograda, na koju se svakodnevno donosi 60 tona raznog otpada, a to je neverovatnih 500 hiljada tona godišnje. Otpad je vremenom postao toksičan, ugrožava i reku Dunav i počeli su radovi na njenoj sanaciji, a u planu je i da se jedan deo Beograda greje energijom koja bi se dobijala upravo spaljivanjem ovog otpada.

Nemanja Stanković
foto: Promo

Autor je na originalan i kreativan način uspeo da uputi gledaoce u istoriju ovog ekološkog problema, kao i da skrene pažnju na važnost očuvanja životne sredine.

Nemanja Stanković
foto: Promo

- Ekologija je sa jedne strane tema koja okupira i u neku ruku zabrinjava ceo svet. Novinari koji se bave reportažom u vezi sa očuvanjem i zaštitom životne sredine često su suočeni sa izazovom na koji način da pomire razvoj zajednice i upravo očuvanje prirode. Kada za priču kakva je "Crna tačka Evrope" dobijem nagradu i kada žiri prepozna trud cele ekipe koja stoji iza jedne ovakve reportaže, to je podstrek da nastavim da se bavim ovakvim temama, jer takvih crnih tačaka u našoj zemlji nažalost ne manjka - izjavio je Nemanja Stanković, novinar i urednik Kurir televizije.

1 / 3 Foto: Promo

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.