POSLE SKANDALA NA KOSOVU, NOVE STRAŠNE VESTI: Umrla je!
Foto: Profimedia

tuga

POSLE SKANDALA NA KOSOVU, NOVE STRAŠNE VESTI: Umrla je!

Preminula dok se oporavljala od upale pluća

Objavljeno:

Pet Kerol, dobitnica Emi nagrade za televizijsku skeč komediju "Cezarov sat" ("Caesar's Hour") i koja je dala glas Ursuli u crtanom filmu "Mala sirena", preminula je u 95. godini.

Njena ćerka Keri Karsijan, agent za kasting, rekla je da je Kerol umrla u svojoj kući u Kejp Kodu u Masačusetsu u subotu, dok je EW izvestio da je preminula dok se oporavljala od upale pluća.

Njena druga ćerka Tara Karsian napisala je na Instagramu je navela da se svi "počaste" smehom i da se nečemu nasmeju, čak i u najtužnijim vremenima, pošto je njenu majku tokom života krasio humor.

Kerol je rođena u Šruportu, u (američkoj saveznoj državi) Lujzijana, 1927. godine Njena porodica se preselila u Los Anđeles kada je imala 5 godina.

Njena prva filmska uloga stigla je 1948. godine, kada je glumila u ostvarenju "Devojka iz rodnog grada". Dobila je priliku da radi i na televiziji. Osvojila je Emi za svoj rad na seriji skeč komedije "Cezarov sat" 1956. godine.

Mala Sirena
foto: Printscreen/ youtube

Takođe je igrala jednu od Pepeljuginih polusestara u televizijskoj produkciji Rodžers i Hamerstajna u ostvarenju "Pepeljuga" iz 1965. godine, zajedno sa Lesli En Voren.

Osvojila je Gremi 1980. godine za njenu žensku emisiju "Gertruda Stajn, Gertruda Stajn, Gertruda Stajn".

Nova generacija će je definitivno pamtiti zahvaljujući Diznijevom filmu "Mala sirena", koji je izašao 1989. godine, a u ovom ostvarenju davala je glas Ursuli.

Kerol je često govorila da joj je Ursula jedna od omiljenih uloga. Rekla je da je doživljava kao 'bivšu Šekspirovu glumicu koja sada prodaje automobile'.

- Ona je zla starica! Mislim da su ljudi fascinirani zlim likovima - rekla je Kerol u jednom intervjuu.

Dobila je priliku da ponovi ulogu Ursule u nekoliko nastavaka "Male sirene".

Kerol je takođe pozajmila glas baki u sinhronizaciji na engleski jezik dela Hajaa Mijazakija "My Neighbor Totoro".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.