I NJIMA JE STALO SRCE KAO BRANKU CVEJIĆU: Za ovim VELIČINAMA plače cela Srbija (FOTO)
Branko Cvejić, ilustracija, Foto: Vladimir Milovanović, Printscreen, Aleksandar Jovanović Cile, Nebojša Babić

TUGA

I NJIMA JE STALO SRCE KAO BRANKU CVEJIĆU: Za ovim VELIČINAMA plače cela Srbija (FOTO)

Srbija je u kratkom roku izgubila mnoge velikane glumišta, umetnosti i drugih oblasti, a po mnogo čemu ćemo ih pamtiti.

Objavljeno:

Miroslav Lazanski, Bogoljub Mitić Đoša, Vidoje Ristović, Toma Kuruzović, Milorad Mandić Manda, Rijalda Kaldić, samo su neka imena koja smo odvoji kako bismo prikazali surovost života, koji za kratko vreme odnese veliki broj umetnika, glumaca, velikih ljudi...

Nakon smrti Branka Cvejića, glumca koji je umro od bolesti srca, niko ne može da se pomiri sa njegovom smrću. Umro je u 75. godini, a imenima koja smo vam gore naveli takođe je srce stalo iznenada ili posle duže borbe.

Milorad Mandić Manda

Poznati glumac Milorad Mandić Manda preminuo je 2016. godine na bini usred premijere dečije predstave “Petar Pan” u UK “Vuk Karadžić”.

Kako je tada preneo Telegraf, glumac je doživeo srčani infarkt, a dugo se borio i sa šećerom i krvnim pritiskom.

Manda
foto: Zorana Jevtić

Brat Milorada Mandića Mande, Nenad, kaže da je legendarnog glumca “ubio kredit za stan i problemi u vezi sa renoviranjem pozorišta Boško Buha”.

On, za domače medije, navodi da su finansijski problemi ozbiljno narušili Mandino zdravlje zbog čega je preminuo 15. juna 2016. godine na bini dok je igrao predstavu.

Miroslav Lazanski

Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara, od takozvanog "nemog infarkta".

Miroslav Lazanski
foto: Youtube

"Nemi infarkt" je praćen odsustvom bola u grudima i najčešće se javlja kod dijabetičara ili različitih neuroloških oboljenja koja su praćena poremećajem prenosa bolnih draži sa periferije ka korteksu.

Bogoljub Mitić Đoša

Bogoljub Mitić Đoša preminuo je iznenada u 49. godini, a njega je jutros rano pronašla ćerka Natalija mrtvog u krevetu u šest sati.

On je prethodnih dana bio prehlađen i nije želeo da ide kod lekara na pregled, iako su supruga i prijatelji insistirali, da ne bi zadobio ozbiljnije zdravstvene probleme zbog njegove gojaznosti.

Đoša
foto: Printscreen Youtube

Preminuo je u četiri sata ujutro od posledice srčanog udara. Hitna pomoć je došla i konstatovala smrt.

Toma Kuruzović

Bard pozorišne i filmske scene Toma Kuruzović preminuo je 2017. u 87. godini života, od posledice srčanog udara.

Toma Kuruzović
foto: Toma Kuruzović, Printscreen

Do pre samo nekoliko dana, radio je na seriji "Nemanjići", gde je bio najstariji je član ekipe. Nezaboravni Nikoletina Bursać i Misirac glumi vizantijskog cara Aleksija Anđela, oca prve žene Stefana Prvovenčanog Evdokije.

Vidoje Ristović

Komisijskim veštačenjem Instituta za sudsku medicinu, Medicnskog fakulteta u Beogradu, utvrđeno je da je smrt Ristovića nastupila 8. maja 2022. godine u 00:22 časa usled zapaljenja srčanog mišića, najverovatnije virusnog porekla.

Vidoje Ristović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Hemijsko-toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović u trenutku smrti bio u stanju teške alkoholisanosti, sa 2.83 promila alkohola u krvi.

Rialda Kadrić

Glumica Rialda Kadrić Šebek zavila je u crno ceo region kad je iznenada od srčanog udara preminula na ulici 25.januara 2021. u Atini.

Rijalda Kadrić
foto: Prinscreen

Tog 16. januara 1991. godine, moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život – ispričala je svojevremeno Rialda u jednoj emisiji, ne znajući da će na istovetan način i ona skončati, piše Pink.

Branko Cvejić

Glumac Branko Cvejić je preminuo 26. jula 2022. godine u Beogradu, saopštili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta, no ranijih dana su mediji širom zemlje prenosili da je glumac bio u jako lošem stanju, međutim, sve nas je sinoć sačekala tužna vest.

Branko Cvejić
foto: Printscreen/Youtube/ RTS Zabava - Zvanični kanal

Naime, legendarni glumac je bio hospitalizovan usled lošeg zdravstvenog stanja, ali se kasnije ispostavilo da su u pitanju bili kardiovaskularni problemi.

Glumcu je tada pozlilo pre sedam dana tokom probe u JDP-u, njega su tada prebacili u Klinički centar Srbije i nagovestili da su kardiovaskularni problemi bili uzrokovani vrućinama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.