UPRAVO SAOPŠTENE NAJCRNJE VESTI: Umro POZNATI GLUMAC, TUGA
Pol Servino, Foto: Printscreen/Youtube/ CBS Los Angeles

saopšteno

UPRAVO SAOPŠTENE NAJCRNJE VESTI: Umro POZNATI GLUMAC, TUGA

Svi koji su ga poznavali se opraštaju od njega

Objavljeno: 21:15h

Umro je poznati glumac.

Porodica je u velikoj žalosti.

Svi koji su ga poznavali se opraštaju od njega.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ CBS Los Angeles

Pol Sorvino, koji se istakao u dugom nizu scenskih i filmskih predstava, uključujući "Goodfellas" i "Lav & Order", umro je u ponedeljak prirodnom smrću. Imao je 83 godine.

Njegova supruga, objavila je na Instagramu, rekavši: „Potpuno sam skrhana. Ljubav mog života i najdivniji čovek koji je ikada živeo je nestao. Srce mi je slomljeno.”

Sorvino, koji je bio otac glumice Mire Sorvino, bio je možda najpoznatiji po ulozi narednika. Frenk Sereta u emisiji „Zakon i red“ na NBC-ju, kao mafijaš don Pail Cicero u omiljenom gangsterskom filmu Martina Skorsezea „Dobri momci“ i kao Kisindžer u „Niksonu“ Olivera Stouna.

Sorvino je radio u desetinama uloga poslednjih godina, uključujući gostovanje u „Kum Harlema“, „Loša krv“, „Deda na tajnom zadatku“, „Goldbergovi“ i „Kriminalni umovi: izvan granica“.

Paul Sorvino
foto: Printscreen/Youtube/ CBS Los Angeles

Bio je jedan od šarolike ekipe jako našminkanih negativaca, Lips Menlis, okupljenih za veoma stilizovanu kriminalnu dramu „Dick Traci“, u kojoj je glavnu ulogu režirao Voren Biti.

U Stounovom „Nikonu“ Sorvino je igrao državnog sekretara i bliskog Niksonovog poverenika Henrija Kisindžera; sledeće godine igrao je Fulhencija Kapuleta, patrijarha Kapuleta, u „Romeu i Juliji“ Baza Lurmana iz Majamija. Takođe je igrao mafijaškog bosa koji nemilosrdno traži futuristički mlazni ranac u centru priče u „Raketaru“ iz 1991.

Godine 1982. Sorvino se vratio ulozi Fila Romana u „U šampionskoj sezoni“ — u kojoj se pojavio na Brodveju 1974. — kada je dramaturg Džejson Miler adaptirao svoju dramu nagrađenu Pulicerovom nagradom za veliko platno.

Sorvino je režirao TV adaptaciju iz 1999. u kojoj je glumio Vincent D’Onofrio.

Glumcu je pružena retka šansa da igra romantičnu glavnu ulogu u filmu „Spor ples u velikom gradu“ iz 1978.

Paul Sorvino
foto: Printscreen/Youtube/ CBS Los Angeles

Uglavnom, Sorvino je pružio karakternu podršku svojim mnogim filmovima, kao u filmu o pljački Vilijama Fridkina iz 1979. „The Brink’s Job” i u „Dodiru klase” sa Glendom Džekson i Džordžom Sigalom.

U epizodi „Zvezdane staze: Sledeća generacija“ iz 1994. godine, glumac se pojavio kao hraniteljski brat Klingonskog Vorfa, dr Nikolaj Roženko. Godine 1986. gostovao je u emisiji "Moonlighting", igrajući oca Dejvida Adisona iz Brusa Vilisa.

Sorvino je glumio u brojnim serijama.

Paul Sorvino
foto: Printscreen/Youtube/ CBS Los Angeles

Glumac je debitovao na Brodveju u mjuziklu „Bajour” 1964. Nesiguran da li želi da nastavi da se bavi glumom, radio je kao izvršni direktor u reklamnoj firmi.

Iza Sorvina su, pored supruge i ćerke Mire, sin Majkl, ćerka Amanda i petoro unučadi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.